Képezd magad bronzósítómesterré

2014. május 19.
Bloggerünk, Magdi, Beauty Junkie ma a bronzosítás világába kalauzol el bennünket.

Ahogy jön a jó idő, úgy kezdek újra rákapni a bronzosítás ízére. A napsütéssel együtt vágyom a szép, napbarnított bőrre és az bronzos-arany csillogásra. Ez persze világos bőrrel nem a legegyszerűbb, de az előző bejegyzésben már olvashattatok a fényvédelem fontosságáról ITT, most pedig beszéljünk egy kicsit az optikai tuningról!

Melyiket válasszuk?

Minden nyáron, gyakorlatilag minden márkánál megjelennek újabb és újabb bronzosítók. Különböző formában lehet már őket beszerezni: folyékony, gél, kompakt, gyöngy, ezen belül is csillogó, fényes, matt… szinte végtelen a lehetőségek száma. Miután kiválasztottuk, hogy melyiket szeretjük inkább, az egyetlen dolog, amire igazán érdemes odafigyelni, az a szín. A bronzosítók könnyen átmehetnek furcsa narancsos árnyalatba, ami a sárgás és a rózsaszín tónusú bőrön is teljesen természetellenesnek fog hatni. Mivel inkább egy bohóchoz kezdünk el vele hasonlítani, mint egy vízparti istennőhöz, ezért inkább kerüljük ezeket!

Ebben az esetben is hátrányból indulnak a világos bőrű lányok, mert sajnos ritka, hogy a bronzosítókból különféle árnyalatok kaphatóak, de ha mégis akkor érdemes a legvilágosabbat választani és inkább azt rétegezni. 

High-end és drogériás termékek között én azt vettem észre, hogy főleg tartósságban van különbség. Már szerencsére az olcsóbb kategóriájúak között is lehet nagyon szép árnyalatokat kapni, de ezek nem a strapabíróságról híresek, márpedig ez szerintem nyáron elsődleges szempont. Érdemesebb a középkategóriától kezdve válogatni, úgyis kiadós mennyiség, tehát jó esetben nagyon sokáig elég lesz.

Én azokat a bronzosítókat szeretem a legjobban, amiben több árnyalat található, esetleg pirosítóval, vagy pedig highlighterrel keverhetőek. Ezekből gyakorlatilag végtelen a variációk száma, használhatjuk a színeket magukban és összekeverve is. Igyekszem a limitált kollekciók darabjaiból szemezni mindig, ezek között igazi különlegességekre lehet bukkanni, a kedvenceim is ezek közül kerültek ki! Az Essence és Catrice bronzerek most is megtalálhatóak az állandó kollekcióban, és a kedvező áruk miatt nagyon ajánlom azoknak, akik esetleg nem áldoznának ezekre olyan sokat, vagy most barátkoznak a bronzosítással. Nem olyan tartósak, mint a többi, de szép a színük és nem nagyon lehet velük túlzásba esni.

(balról jobbra: Essence, MAC, Lancome, Catrice, Guerlain, MAC)

Az Estée Lauder Bronze Goddess kollekciója minden évben hatalmas siker, nem véletlenül. Az árnyalatok fantasztikusak, a minőség pedig a megszokott. A bronzosítókon kívül a kollekció többi darabját is érdemes megnézni, a semleges színek mellett izgalmas, erősebb árnyalatokat is találunk. Az én kedvencem a hidratáló hatású korall szájfény ceruza és a krémpirosító.

A Bobbi Brown Raw Sugar kollekció fényes palettája és a különböző árnyalatokban kapható bronzosítók is megérnek egy-egy pillantást! Gyönyörűek, és emellett a többi Bobbi Brown sminktermékhez hasonlóan abszolút alapdaraboknak mondhatóak.

Hogyan használjuk?

Ha kontúrozáshoz is szeretnénk a bronzosítónkat használni, akkor érdemes a mattat választani. Egy ferdén vágott, kicsit nagyobb, laza szőrű pirosító ecsettel érdemes szerintem ilyenkor felvinni. ez tökéletesen illeszkedik az arccsont alatti területre, ahová az árnyékot szeretnénk „rajzolni”, és biztosan lesznek éles vonalak. Azért érdemes ezt is még tovább satírozni a széleken, de ezt ugyanezzel az ecsettel nyugodtan megtehetjük.

Ha inkább a nap csókolta hatást szeretnénk fokozni, akkor bátran válasszunk az apró csillámokkal ellátott, fényesebb verziók közül. Ezek a napfényben gyönyörűen mutatnak! Én ezt egy nagy kerek fejű, laza szőrű ecsettel szeretem felvinni, mintha egy 3-ast rajzolnék az arcom szélére. A halántéktól indulva, az arccsont alsó peremén át, majd végül az állkapocs külső vonalán haladva.

A kulcs ebben az esetben is a mérték! Érdemes először csak enyhén beleérinteni az ecsetet a festékbe és azzal dolgozni, majd megismételni, ha még kevésnek érezzük.

Ti szeretitek a bronzosítókat?

Magdi