Interjú Angelina Jolie sminkesével

2014. május 20.
A gonosz Demóna szerepét megformáló Angelina Jolie filmbeli sminkese újabb lépést tett a szakmai csúcs felé. Toni G, aki a M•A•C Maleficent kollekciójában is letette kézjegyét, a kulisszatitkokról mesél.

Demóna feltehetőleg az egyik legfélelmetesebb és legemlékezetesebb Disney karakter. Hogyan befolyásolták a korábbi Demónák a mostani újraértelmezést?

Demóna egyszerre varázslatos és félelmetes, mégis van benne valami egyedi szépség. Azt kell, hogy mondjam ez a három elem határozta meg az elérni kívánt hatást.

Melyek voltak azok az elemek, amelyeken meglepődnénk, ha hallanánk, mégis fontos szerepet töltöttek be a rajzfigura életre keltésében?

Leginkább arról van szó, hogy hogyan lehet egy animációt életre kelteni. Az arccsont pótláson kívül, a szemekkel lehetett a legnagyobb hatást elérni. Ennél igazán nagy hatással volt rám, az úgynevezett Labradrite kő, mely gyönyörű zöld, kék és sárga árnyalatokban popmázik. Úgy éreztem ezen árnyalatok használata mágikussá tudja varázsolni a szemeket. Cristina Patterson nagyon aprólékos kontaktlencsét festett ezekkel a színekkel és a VFX csapata zseniálisan megoldotta, hogy csillogjon a szeme, amikor szomorú.

Mennyire befolyásolt téged és egyben a film végleges formáját Anna B. Sheppard és Rick Baker, mint a kosztüm és speciális effektusokért felelős csapat munkája?

Rick Baker tervezte a maszkokat Demóna karakteréhez – a szarvakat, a kiálló arccsontot, az orrát és a füleit is. Egy kiváló művész, Arjen Tuiten dolgozott együtt Rickkel a filmforgatás alatt. Mindannyiunknak elég szorosan kellett együtt dolgoznia Annaval a kosztümök megvalósításához, például, hogy úgy tekerjük be Demóna fejét, hogy az tökéletesen illeszkedjen a szarvakhoz.

Hosszú ideje dolgozol már együtt a film főszereplőjével és egyben executive producerével. Milyen volt Demóna egyedülálló és izgalmas verzióján dolgozni?

Nagyon izgalmas volt látni Angie átváltozását az arccsontpótlás következtében. A legnagyobb aggodalmam és a legnagyobb kihívás is egyben a bőre volt, hiszen ezeket a pótlásokat 4 hónapon keresztül viselte. Nem szerettem volna, hogyha irritációt váltana ki, a rengeteg fel és levétel során. Végül is egy kókusz- és argánolajból készített keveréket használtunk a pótlások levételekor, ami szerencsére tökéletesen működött, és a bőre továbbra is hibátlan maradt.

Melyik a kedvenc darabod a Maleficent kollekcióból és miért? Mit tanácsolsz, hogyan lehet beilleszteni a kollekciót a mindennapi sminkbe?

A szemhéjpúder paletta tökéletes a nappali smink estivé varázslásához. Napközben használjuk a világosabb színeket, hogy egy lágyabb, természetes sminket készítsünk. Estére kihangsúlyozhatjuk a szemeket, a sötétebb árnyalatokkal, így létrehozhatunk egy szexi és igéző sminket.

Kik a példaképeid a szakmában?

Rick Baker csodálatos mester és barát. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy több projekten is együtt dolgozhattam vele.

Mik a kedvenc termékeid, amiket szívesen használsz munkában?

Ez munkáról munkára változik. Szinte mindent használok a M•A•C blot powderektől, a szájfényeken át, a szemhéjpúderekig. Két állandó termék van, ami mindig megtalálható a sminktáskámban, a Select Cover Up és Transparent Finishing Powder. Egyes sminkbalesetek következtében mindkét termék tökéletesen működik a normál és a maszkmesteri sminkelésnél egyaránt.