A világ első iható napteje

2014. május 23.
Alig egy teáskanálnyi az iható naptejből három órás védelmet ígér a káros napsugaraktól!

Végre búcsút mondhatunk a kellemetlen, ragacsos érzésnek a bőrünkön: itt a világ első, belsőleg ható, azaz iható napteje. A Harmonised H20 UV termék 30 faktoros védelmet biztosít, garantálva, hogy elfogyasztása után hosszú órákig gondtalanul, garantáltan leégés nélkül sütkérezhessünk a napon.

Az amerikai Osmosis Skincare szerint a titok nyitja azokban az apró, fényvisszaverő molekulákban keresendő, melyek a bőrre kiülve 97%-át kiszűrik a káros UVA és UVB sugaraknak.

A naptej-ital kétféle változatban kapható: a ’tanning’ (napozó) lehetővé teszi, hogy a védelem mellett azért kicsit barnulhassunk is, míg a ’non tanning’ (nem napozó) csupán biztonságos, de barnaságmentes napozást ígér.

Fontos megemlíteni, hogy az iható naptej olyan friss termék, hogy az amerikai gyógyszerészek még nem erősítették meg a termék ígért hatásainak hitelességét, de ha hiszünk a gyártó honlapjának, akkor 2ml folyadék négy óránkénti elfogyasztása elég, hogy biztonságosan napfürdőzhessünk. A csodaszert egyelőre 17 fontért, azaz körülbelül 6000 forintért árulja az egyébként különböző gyógyító hatású folyadékokat forgalmazó Harmonised H2O cég.

Bár úgy tűnik, az iható naptej valóban megspórolhatja nekünk a ragacsos érzetet a bőrön, és tényleg kényelmesebb egy korttyal elintézni a napvédelmet, mint folyton újra kenegetni magunkat, azért jól gondoljuk meg: tényleg jól járunk, ha senkit nem kérhetünk meg a strandon, hogy kenje be a hátunkat?