Bomba biztos szemsmink 40 fokban is

2014. június 03.
Szépségbloggerünk, Magdi ma a krémes szemhéjfestékek sokoldalúságát mutatja be nekünk, néhány hasznos tippel kiegészítve.

Egy időben nagyon idegenkedtem ezektől a festékektől, de aztán hamar rájöttem, hogy, ha megfelelően használom, akkor az egyik legjobb barátom lesz a mindennapokban.

Nyáron igazán aktuálisak, hiszen ilyenkor egyre kevesebb sminket tudunk elviselni magunkon, de azért szeretnénk csinosak és szépek maradni az izzasztó hőségben is. Ilyenkor nagy segítség, ha egy krémes festék is van a birtokunkban, mert pillanatok alatt gyönyörű tekintetet varázsolhatunk vele magunknak. 

Míg a szemhéjpúderek felviteléhez többféle ecsetre is szükségünk van, addig a krémes festékeket a legjobban az ujjunkkal tudjuk eldolgozni – nekem a gyűrűsujjam vált be erre a célra. A kéz melegére a tégelyes termékek kicsit meglágyulnak és könnyedén feltehetjük a szemhéjra. Én az ecsettel ellátott verziókból is inkább az ujjbegyemre pöttyintek egy keveset és úgy viszem fel a színt, mert így teljes mértékben én tudom szabályozni, hogy mennyi és hova kerüljön.

TIPP:A krémes festékeket egymással is keverhetjük a szemhéjunkon és rétegezhetjük is őket, sőt egyes árnyalatokat érdemes kipróbálni tusvonalként, vagy az alsó szempillák tövében! Ehhez egy ferdén vágott pici ecsetet érdemes beszerezni.

Önmagában is remekül mutat a legtöbb szín, de van néhány árnyalat, amit érdemes szemhéjalapként is felhasználni. Minden esetben igaz, hogy a krémes terméket a por állagú fixálja. Ez a szemünknél sincs másképp, tehát, ha a krémes festék tetejére ütögetünk egy kis szemhéjpúdert nem csak a színkombinációk száma növekszik, hanem a tartósság is. Természetesen a kedvenc szemhéjalapozónkból is tehetünk a krémes festék alá, és akkor aztán bomba biztos lesz a sminkünk egész nap!

TIPP: A gél állagú szemhéjtusokra is nyugodtan gondoljunk úgy, mint krémes szemhéjfestékre, remekül megtapadnak bennük a különféle pigmentek és porok. Például a fekete szemhéjtust bátran használhatjuk füstös sminkek alapjául vagy bármelyik szín alá, hogy mélyítse.

A MAC Paintpotjait és a Maybelline Color Tattoo-kat lassan mondhatjuk, hogy gyűjtöm, zseniális darabok! Elég változatos a színskálájuk és néha limitált színeket is lehet kapni, ezeket érdemes figyelni. A pénztárcabarát Manhattan nyári kollekciójában is találtam figyelemreméltó krémes festékeket, ezekből kettőre le is csaptam, hogy kipróbáljam őket.

Hoztam egy színmintát is a kedvenceimről, hogy élesben milyenek:


(balról jobbra: Manhattan – Get Glamified, Mermaid’s Green / Maybelline Color Tattoo – On And On Bronze, Permanent Taupe, Pink Gold, Mettalic Pomegranate / MAC Paintpot – Perky, Rubenesque, Stormy Pink, Antique diamond, Treasure Hunt)

Mindegyik simán kibírja nálam a napot, de arra gondoltam megnézem melyik a legtartósabb mind közül, és egy kis tesztnek vetettem alá őket. Szappanos vízzel dörzsöltem jó hosszasan a mintákat, majd vízzel leöblítettem. Ennél extrémebb hatásnak szerintem nyáron sincsenek kitéve ezek a festékek, úgyhogy lássuk hogyan teljesítettek:

Egyértelműen a Maybelline Color Tattoo került ki győztesként, ezek valóban extrém tartósak a szemhéjon is, bátran ajánlom mindenkinek!

A blogomon a legtöbb darabbal már bemutattam sminket is, a legújabb a Manhattan Marmaid’s Green árnyalattal készült:

Ti használtok krémes szemhéjfestékeket? Szeretitek őket?

Magdi