Hat furcsa, de hatásos szépségtrükk

2014. június 04.
Az évek alatt kialakul a jól bevált szépségápolási rutinunk. De van néhány olyan, első hallásra talán furcsának tűnő trükk, amik nagyon hatásosak és remekül beilleszthetők megszokott rituálénkba. Szépségbloggerünk, Szandra előző héten négy szokatlan sminkeszközt mutatott nektek, ma pedig hat furcsa, de hatásos szépségtrükk következik.

1.   Borotválkozz hajbalzsammal

Elfogyott a borotvazseléd? Semmi pánik, használj helyette hajbalzsamot. Én úgy vettem észre, hogy nemcsak nagyon hatékony vele a borotválás, de extra puha és sima is lesz utána a bőröm.

2.    BB krém lábra

Ne mondj le a szoknyáról, vagy rövidnadrágról csak azért, mert zavaró foltocskák, vagy hegek vannak a lábaidon, inkább kend be BB krémmel. Enyhe fedésének köszönhetően elrejti a bőrhibákat, így szép egységes lesz az összkép, ráadásul hidratál is.

3.    Szemceruza+öngyújtó
Régi, de hatásos trükk: ha túl kemény a szemceruzád, tartsd pár másodpercre az öngyújtó lángjába. Sokkal krémesebb lesz az állaga, így könnyebben siklik majd és a színe is intenzívebb lesz.

4.    Ajakápoló a rakoncátlan szemöldökre

Ha a szemöldököd nem akar engedelmeskedni és nincs kéznél szemöldökzselé, akkor kapj elő egy ajakápolót: tegyél egy keveset az ujjadra, simítsd a szemöldöködre, majd egy szemöldökfésűvel, vagy fogkefével fésüld át. Így minden szál a helyére kerül.

5.    Púder a tartós rúzsért

Ha szeretnéd, hogy órákon át tartson a rúzsod, akkor próbáld ki ezt: miután felvitted a rúzst, fogj egy papírzsepit, húzz le róla egy réteget, tedd az ajkaidra, majd egy ecset segítségével vigyél fel rá egy finom réteg átlátszó púdert.

6.    Póló a vizes hajra

Legközelebb, ha hajat mosol, próbáld ki, hogy törölköző helyett pamutpólót használsz a vizes hajadon. Ez sokkal gyengédebb a hajadhoz, így kevesebb töredezést okoz, ráadásul sok esetben több nedvességet is szív fel, mint egy törölköző, így gyorsabban szárad majd a hajad.

Nektek van valamilyen első hallásra furcsa, de bevált szépségtrükkötök?

Szandra