Fess színes szempillát magadnak

2014. június 10.
Bloggerünk, Magdi ma a színes szempillaspirálokkal kapcsolatban osztja meg tapasztalatait és ad néhány tippet azoknak, akik ennek a sminktrendnek szeretnének hódolni idén nyáron.

Az utolsó emlékem a színes spirálokkal gyerekkoromból maradt meg, mert a kék színű spirál volt akkoriban a nagy szám. Azóta kicsit inkább mosolyogva tekintettem rá és megmaradtam a fekete festéknél, de mostanában újra elkezdett foglalkoztatni a dolog. Hogyan is lehetne becsempészni a mindennapokba ezt a meglehetősen különleges sminkterméket, lehetőleg úgy, hogy ne nézzenek bohócnak bennünket? Néhány órányi böngészés és saját magamon való kísérletezés után leszűrtem némi tapasztalatot:

1.   Színválasztás

Sokat gondolkodtam, hogy melyik színt vegyem meg. Annyi gyönyörű árnyalattal találkozunk, de nagyon fontos, hogy azt válasszuk ki, amelyik illik hozzánk. Ilyenkor figyelembe vehetjük a szemünk színét, a sminkelési szokásainkat vagy éppen milyen színű ruhákat hordunk. 

2.    Hogyan használjuk?

Amikor én kitaláltam, hogy színes spirált szeretnék viselni, akkor rögtön 4 verzió állt össze a fejembe, hogy hogyan is lehetne feltenni:

Az első, hogy csak az alsó szempillákat festem ki vele, ezzel egy kis színt adva mondjuk egy natúr szemsminknek.
A második verzió természetesen az alul-felül színes szempillasor, ehhez én mást nem is párosítanék nagyon, mert így is elég hangsúlyos lesz a szemünk.

A harmadik, amit kezdésnek is ajánlok, hogy a sima fekete vagy éppen barna spirál után vigyünk fel még egy réteget a színesből. Így nem lesz annyira rikító, épp csak egy leheletnyi szín kerül még a pillákra.
Negyediknek pedig kipróbálhatjuk a kevergetést is, tehát több színből készíthetünk átmenetes pillákat is.

3.    Minőség

Nem gondolom, hogy a drágább ebben az esetben jobb is. Érdemes inkább tényleg egy kis plusz kiegészítőként tekinteni rá, hiszen valószínűleg nem ezzel fogunk minden reggel spirálozni. A drogériák polcain természetesen rengeteg verzió fellelhető, én a legszélesebb választékot az essence pultján találtam (Colour Flash Volume Mascara), és utólag ez bizonyult a legolcsóbbnak, de a legjobbnak is egyben. Tökéletesen fedik a pillákat és rendben van a keféje is, érdemes vetni rájuk egy pillantást! (Én a királykéket és a lilát bátran ajánlom mindenkinek, pont olyan színű, mint a csomagolása, isteni!)

Mindenki ki tudja választani a hozzá passzoló színt és verziót, és a nyárnál keresve sem találhatnánk jobb alkalmat arra, hogy kicsit kilépjünk a komfortzónánkból. Remélem, kipróbáljátok ti is!

Magdi