Tökéletes tusvonal nyáron is

2014. június 23.
Szépségbloggerünk, Magdi ma az egyik kedvenc sminkeszközét mutatja meg nektek, amivel pillanatok alatt látványos smink készíthető és nyáron is bátran bevethetjük!

Természetesen rengeteg eszközt lehet használni a tusvonal meghúzására, de most a legegyszerűbb, leghétköznapibb verziót mutatnám meg, amit valószínűleg mindenki ismer: ez pedig a filces tus. Borzasztóan egyszerű a használata, aki most kezdi a tusvonallal való megismerkedést, annak is érdemes ezt kipróbálni először, mert a kialakítása miatt nagyon jól kézre áll és rá lehet érezni gyorsan a mozdulatra. Jó, ha az ember begyakorolja, mert egy precíz vonal a szempillák tövében a munkahelyen is ugyanúgy megállja a helyét, mint egy buliban!

Nyaranta mindig beszerzek néhány plusz darabot, mert ilyenkor rengeteg új színt is lehet találni a limitált kiadások között, ezek pedig a színes szempillaspirálokhoz hasonlóan nagyon fel tudják dobni a sminkünket! Már egy barna színű kis tusvonallal is egész más hatást tudunk elérni, mint a klasszikus feketével, érdemes kísérletezni.

Hasznos megtanulnunk minél kevesebb eszközzel is mutatós külsőt varázsolni magunknak, életmentő lehet, főleg így a nyári hőségben. 🙂

TIPP:

A tusvonal mellé elegendő egy hangsúlyos rúzst vagy egy kis szájfényt feltenni, hogy teljes legyen a smink! Igazán ütős kombináció a fekete cicás tusvonal és a narancs rúzs!

Az én készletemben most ezek találhatóak meg:

Balról jobbra: L’Oréal Super Liner Blackbuster (fekete), YSL Easy Liner (világosbarna), Maybelline Master Precise (sötétbarna), L’Oréal Super Liner So Couture (fekete), Maybelline Master Precise (zöld), MAC Penultimate (fekete), Aden Precision Eyeliner (fekete)


Nekem a MAC Penultimate annyira nem vált be, akadozik a festék és inkább szürke, mint fekete, pedig szép vékony hegye van.

A két L’Oréal nagy kedvencem, ezeket már újra is vásároltam. A vastagabbal igazi, hangsúlyos tusvonalat lehet húzni egy szempillantás alatt. A vékonyabb pedig a tűhegyes feje miatt alkalmas bármilyen forma kialakítására, vagy egy finom kis vonalat is lehet vele húzni éppen a szempillák tövébe.

A Maybelline verzió 0,4 mm vastagságú fejével is nagyon könnyű dolgozni, ebből inkább a színválaszték fogott meg, a barna inkább természetes, a zöld pedig nagyon különleges!

Az YSL az egyik kedvencem, soha egyik tusommal sem tudtam olyan tökéletes vonalat rajzolni, mint ezzel. Most épp egy világosbarna van meg belőle, ez az árnyalat inkább a világos szeműeknek lehet érdekes, nagyon természetes hatású sminket lehet vele készíteni.

Az Aden tus a legolcsóbb mindközül, és egészen jól teljesít. A kupakja nem záródik jól, ezért nagyon oda kell rá figyelni, hogy ne száradjon ki idő előtt, de egyébként szépen lehet vele dolgozni.

Hoztam néhány inspiráló képet is:

Szeretitek a tusvonalat ti is?
Magdi