Korrektor kisokos – a tökéletes fedésért

2014. július 16.
A drogériák polcain különböző típusú korrektorokkal találkozhatunk, amellyel nagy segítségünkre lehetnek, ha szeretnénk valamilyen bőrhibát elfedni az arcunkon. Ma szépségbloggerünk, Szandra, megmutatja, hogy melyik korrektor mire való és hogyan kell helyesen használni őket.

Korrektorok bőrhibákra

Akiknek pattanásos a bőrük, vagy esetleg hegek, piros foltok, egyéb bőrhibák vannak az arcukon, azoknak mindenképpen olyan krémes, de kevésbé folyós korrektorokat javasolok, amik kiemelkedően fednek, jól tapadnak a bőrhöz és ezáltal tartósabbak is. Ezeket a termékeket sűrűbb, szárazabb textúrájuk miatt szem alá kevésbé szoktam ajánlani, mivel beleülhetnek a szem alatti ráncokba.

Kifejezetten pattanásokra ajánlom az Eucerin Dermo Purifyer stiftes korrektort, amit az alapozó előtt érdemes felvinni a problémás területekre. Egyrészt remekül fed, másrészt a benne lévő hatóanyagoknak köszönhetően segít abban, hogy gyorsabban gyógyuljon a pattanás és pirosságot is lehúzza.

Nemcsak pattanásokra, de egyéb bőrhibákra is tökéletes választás a Catrice Camouflage Cream korrektor. Ez a termék alacsony árához képest remekül teljesít: tökéletesen fed és tartós is, ráadásul ez a kis tégely nagyon sokáig elég. Én ezt az alapozó után szoktam felvinni, ha látok még valahol bőrhibát, akkor ecsettel, vagy az ujjammal teszek rá belőle, eldolgozom, majd púderrel fixálom.

Ha több különböző típusú bőrhibát szeretnénk elfedni az arcunkon, akkor érdemes színezett korrektor palettát vásárolni. Az UMA Cosmetics Professional Concealer Palette-ben három különböző színű korrektor található. A zöld szín elsőre ijesztő lehet, pedig remekül elfedhető vele a pirosság. A problémás részekre tegyünk egy keveset belőle, jól dolgozzuk el, majd jöhet rá az alapozó, így garantáltan nem lesz zöld az arcunk. A barackos-rózsaszínes árnyalat tökéletes a szem alatti sötét karikákra, a bőrszínű korrektor pedig az egyéb bőrhibákra.

Korrektorok a szem alá

Akiknek vannak táskák, sötét karikák a szem alatti részen, vagy egyszerűen csak szeretnék világosítani ezt a részt, azoknak ajánlom a kicsit folyósabb, lágyabb textúrájú korrektorokat. Ezekből választhatunk akár az alapozónknál, bőrszínünknél egy árnyalattal világosabbat, hiszen így világosíthatjuk, kiemelhetjük a szem alatti területet.

A NYX HD korrektornak – ahhoz képest, hogy milyen lágy és krémes – rendkívül jó a fedése és púderrel fixálva nem ül bele a szem alatti ráncokba sem. Ha kedvelitek a Kim Kardashian-féle kiemelést és kontúrozást, akkor alapozás után rajzoljatok egy-egy háromszöget a szemetek alá ezzel a korrektorral, illetve emeljétek ki vele a homlok középső részét, az orrnyerget, az áll közepét, illetve az arccsont legkiemelkedőbb pontját, dolgozzátok el, majd fixáljátok púderrel.

A Mememe Flawless concealer az előbb említett korrektorhoz hasonlóan használható. Nagyon kellemes az állaga, így könnyen és szépen el lehet dolgozni, bár kevésbé sűrű és a fedése is enyhébb, így természetesebb hatás érhető el vele.

Ti milyen korrektort használtok?

Szandra