Varázsolj magadnak élénk ajkakat

2014. július 23.
A nyár egyik sminktrendje a vibráló színekben pompázó ajkak, legyen szó piros, pink, vagy éppen korall árnyalatról. Ha te is szívesen kipróbálnád ezt a trendet, akkor csak néhány egyszerű dologra kell figyelned, hogy minél szebb és tartósabb legyen a végeredmény. Ma szépségbloggerünk, Szandra megmutatja, hogy mik ezek.

Radírozz!

Nincs is annál kiábrándítóbb, amikor valaki egy szép, élénk színű rúzst száraz, cserepes ajkakra ken fel. Éppen ezért fontos, hogy rúzsozás előtt radírozd át az ajkaidat: ezt megteheted külön erre a célra szolgáló termékekkel, de Te magad is készíthetsz ajakradírt egy kis cukorból, mézből és olívaolajból. Vagy ha más nincs otthon, akkor egy fogkefe is megteszi. Dörzsöld át az ajkaidat, hogy eltávolítsd a száraz részeket, majd használj ajakápolót.

Kontúrozz!

Válassz a kiválasztott rúzs színéhez hasonló ajakkontúrceruzát és rajzold körbe, majd töltsd is ki vele az ajkakat. Ezzel az apró trükkel sokkal szebb és tartósabb lesz a végeredmény, ráadásul egyenletesbben fog kopni a szín.

Rúzsozz!

Most már tényleg jöhet a rúzs: ha hagyományosat választasz, akkor érdemes rúzsecsetet használni, mivel így sokkal precízebben kenheted fel, de ha már gyakorlott vagy, akkor hagyhatod. Ha folyékony ajakrúzsra esett a választásod, akkor az applikátornak köszönhetően olyan egyszerűen felkenheted, mint egy szájfényt.
Az én kedvenceim (felső képen balról jobbra): Artdeco Perfect Color – 115, Maybelline Color Sensational – 422 Coral Tonic, Catrice Ultimate Shine – 210 Kiss Kiss Hibiskiss (alsó képeken), Bourjois Rouge Edition Velvet – 02 Frambourjoise

Fixálj!

Ahhoz, hogy a szép élénk szín minél tovább tartson, érdemes egy-két trükköt bevetni. Miután felkented a rúzst, fogj egy papírzsepit, és harapj rá. Ha több réteget viszel fel, akkor ezt megteheted minden egyes réteg után, így nem fog elkenődni a rúzsod. Szintén hatásos, ha a rúzsozás után egy leheletnyi vékony papírzsepit teszel az ajkaidra, majd egy púderecset segítségével felviszel rá egy vékony réteg átlátszó púdert. Ha pedig nem szeretnéd, hogy a fogaid is rúzsosak legyenek, akkor dugd a szádba a mutatóujjad, fogd közre az ajkaiddal, majd húzd ki. Ezzel a mozdulattal eltávolítod a rúzst az ajkaid belső részéréről, így biztosan nem lesz piros a fogad.Ezután nincs is más dolgod, mint mosolyogni!

Ti használtok élénk színű rúzsokat?