Öt sminktipp, amit érdemes megfogadni

2014. július 30.
Lehetnek olyan berögződött folyamatok a szépségápolási rutinunkban, amiket már évek óta ugyanúgy csinálunk, és meg sem fordul a fejünkben, hogy talán változtatnunk kellene rajta.Következzenek szépségbloggerünk, Szandra tippjei.

1.Alsó szempillasor festése

Ha nagyon meleg, párás, esetleg esős idő van, akkor jobban jársz, ha nem fested ki az alsó pilláidat, ugyanis a legtöbb esetben ez a „pandamaci szemek” elsődleges kiváltó oka. Ha viszont semmiképpen nem akarsz lemondani az alsó pillák festéséről, akkor válassz olyan vízálló spirált, amiről biztosan tudod, hogy nem maszatolódik még a legizzasztóbb helyzetben sem.

2. Ne „pumpáld” a szempillaspirált!

És ha már a spirálról esett szó, ezt a hibát biztosan mindannyian elkövettük már. Ha a szempillaspirált egymás után többször is ki-be húzogatjuk a tubusból, akkor ezzel telepumpáljuk a festéket levegővel, így sokkal gyorsabban be fog száradni, és hamarabb lepereg a pillákról is.

3.Alapozó a kézfejen

Mindannyian hallottuk már azt a tanácsot, hogy alapozóvásárláskor a kézfejünkön próbáljuk ki a kiszemelt árnyalatot. Aki már csinálta ezt, annak valószínűleg feltűnt, hogy a kezünkön a bőr általában sötétebb, mint az arcunkon, így nagy eséllyel az így kiválasztott alapozó sötét lesz az arcbőrünkön. Vásárlás előtt érdemes a kézfej helyett inkább a homlok közepén, vagy az áll vonalánál tesztelni, így biztosan nem fogtok mellényúlni.

4.Egy korrektor minden bőrhibára?

Pattanások elfedése, sötét karikák a szem alatt, pirosság, apró hegek – az arcon található különböző bőrhibák elkendőzéséhez nem elég egyfajta korrektor. Úgyhogy ha több problémát is szeretnél elfedni, akkor érdemes legalább kétfajta korrektort beszerezni: egy krémesebb, a bőrszínednél egy árnyalattal világosabb terméket a szem alatti rész világosítására, és egy szárazabb textúrájú, erősebb fedésű, a bőrszíneddel megegyező színű korrektort, ami tökéletes a pattanások és apró hegek elrejtésére. Korábban már írtam ITT a korrektorokról, hogy melyiket mire érdemes használni.

5.A kéz melege

Sokan ódzkodnak attól, hogy a kezüket használják sminkeléskor, pedig a krémes termékeket sokkal szebben el lehet így oszlatni, hiszen a kéz melege segít, hogy egyenletesebb és szebb legyen a végeredmény, legyen szó alapozóról vagy akár krémes szemfestékről.

Bízom benne, hogy sikerült egy-két hasznos tippet megosztanom Veletek!

Szandra