Öt sminktipp, amit érdemes megfogadni

2014. július 30. |
Central Médiacsoport Zrt.

Lehetnek olyan berögződött folyamatok a szépségápolási rutinunkban, amiket már évek óta ugyanúgy csinálunk, és meg sem fordul a fejünkben, hogy talán változtatnunk kellene rajta.Következzenek szépségbloggerünk, Szandra tippjei.

1.Alsó szempillasor festése

Ha nagyon meleg, párás, esetleg esős idő van, akkor jobban jársz, ha nem fested ki az alsó pilláidat, ugyanis a legtöbb esetben ez a „pandamaci szemek” elsődleges kiváltó oka. Ha viszont semmiképpen nem akarsz lemondani az alsó pillák festéséről, akkor válassz olyan vízálló spirált, amiről biztosan tudod, hogy nem maszatolódik még a legizzasztóbb helyzetben sem.

2. Ne „pumpáld” a szempillaspirált!

És ha már a spirálról esett szó, ezt a hibát biztosan mindannyian elkövettük már. Ha a szempillaspirált egymás után többször is ki-be húzogatjuk a tubusból, akkor ezzel telepumpáljuk a festéket levegővel, így sokkal gyorsabban be fog száradni, és hamarabb lepereg a pillákról is.

3.Alapozó a kézfejen

Mindannyian hallottuk már azt a tanácsot, hogy alapozóvásárláskor a kézfejünkön próbáljuk ki a kiszemelt árnyalatot. Aki már csinálta ezt, annak valószínűleg feltűnt, hogy a kezünkön a bőr általában sötétebb, mint az arcunkon, így nagy eséllyel az így kiválasztott alapozó sötét lesz az arcbőrünkön. Vásárlás előtt érdemes a kézfej helyett inkább a homlok közepén, vagy az áll vonalánál tesztelni, így biztosan nem fogtok mellényúlni.

4.Egy korrektor minden bőrhibára?

Pattanások elfedése, sötét karikák a szem alatt, pirosság, apró hegek – az arcon található különböző bőrhibák elkendőzéséhez nem elég egyfajta korrektor. Úgyhogy ha több problémát is szeretnél elfedni, akkor érdemes legalább kétfajta korrektort beszerezni: egy krémesebb, a bőrszínednél egy árnyalattal világosabb terméket a szem alatti rész világosítására, és egy szárazabb textúrájú, erősebb fedésű, a bőrszíneddel megegyező színű korrektort, ami tökéletes a pattanások és apró hegek elrejtésére. Korábban már írtam ITT a korrektorokról, hogy melyiket mire érdemes használni.

5.A kéz melege

Sokan ódzkodnak attól, hogy a kezüket használják sminkeléskor, pedig a krémes termékeket sokkal szebben el lehet így oszlatni, hiszen a kéz melege segít, hogy egyenletesebb és szebb legyen a végeredmény, legyen szó alapozóról vagy akár krémes szemfestékről.

Bízom benne, hogy sikerült egy-két hasznos tippet megosztanom Veletek!

Szandra

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség

Avokádós maszkkal jött ki Andy Warhol kedvenc márkája Andy Warhol

Avokádós maszkkal jött ki Andy Warhol kedvenc márkája

3 természetes arcmaszk nyárra bio

3 természetes arcmaszk nyárra