Így csempéssz egy kis őszi hangulatot a sminkedbe!

2014. augusztus 11.
Bloggerünk, Magdi ma megmutat nektek 5+1 tippet, hogyan csempészhettek egy kis őszi hangulatot a sminkelési szokásaitokba!

Már nyakunkon az ősz, és ömlik is a sok-sok új kollekció képanyaga, én pedig egyre inkább vágyom arra, hogy ezekkel a csodálatos mély őszi-téli színekkel sminkeljek. Az ruha üzletekben is már inkább a kötött pulcsik és a csizmák fognak meg, pedig még javában tart a jó idő. Most összeszedtem azokat a tippeket-trükköket, amiket én is bevetek az ilyen átmeneti időszakban, amikor a nyári sminkrutinomból őszire váltok.

1. Szájfény helyett rúzs

Az egyik legegyszerűbb módja a váltásnak, ha a nyáron megszokott könnyed szájfények vagy vizes hatású rúzsok helyett valami gazdagabb formulára váltunk. Nekem most nagy szerelmem az Estée Lauder Pure Color Envy rúzsa. Isteni felkenni, egész nap fent marad, és bár kicsit gazdagabb textúrájú, de nagyon jólesik viselni. Én egy natúrabb színt választottam, a sötét bordós színekkel ráérünk még később barátkozni!  

2. Bronzer fölé pirosító

Nyáron nálam gyakran elmarad a pirosító, mert sokkal jobban tetszik, ha egy kis aranyló bronzosítóval emelem ki az orcákat. Ahogy közeledik a hűvösebb idő, egyre inkább vágyom a mályvás és barackos pírjaim után, ezért a bronzosító fölé az almácskákra egy kis pirosítót is ütögetek reggelente. Kedvenc darabom a MAC Mineralize pirosítók közül a mályvás Pet Me. Csak hideg időben hordom ezt az árnyalatot, de akkor megállás nélkül és meg sem látszik rajta, olyan kiadós mennyiség!  

3. Helyezd a szemedre a hangsúlyt!

Nyáron szépen lassan elhagyom a szemsminket, bár még néha egy kis ceruza vagy tusvonal belefér. Most viszont megint elkezdtem vágyni például a gyönyörű füstös sminkek után. Az augusztusi hétköznapokban a kedvenc szemsminkem a következő: Szemhéjalapozóra egy kevés aranyló szemfestéket ütögetek és a széleit egy sötétebb matt barnával elsatírozom. A szempillatövekbe fekete vagy barna ceruzával húzok egy vastagabb vonalat, amit kissé elmaszatolok és a matt barna szemhéjpúderrel átfutok rajta. Bőségesen spirálozok és kész is! A Bobbi Brown kifejezetten nyári palettája lett a befutó nálam ehhez a sminkhez, gyakorlatilag minden benne van, amire ősszel is szükségem lesz.  

4. Arcbőr előkészítése

A bőröm jelzi a legjobban, hogy közeledik a hideg idő, húzódni és hámlani kezd bizonyos területeken, ezért nagyon oda kell figyelni sminkelés előtt. Én ilyenkor elkezdem megtámogatni valamilyen extra szérummal, vagy hidratáló maszkkal az esti arcápoló rutint, így elkerülhető a hámlás, és reggel már csak egy könnyed hidratálóval elég bekrémezni az arcom. Az Estée Lauder Advanced Night Repair II. szérum és az Omorovicza arany maszkja most a befutó, ezekkel igazán látható a változás a bőrömön.  

5. Fényvédelem

Fontosnak tartom kiemelni, hogy a fényvédelem ugyan nem kap akkora hangsúlyt ősszel, de igenis érdemes odafigyelnünk, különösen az arcunk esetében! Legalább az alapozónk vagy a nappali krémünk tartalmazzon valamennyi fényvédőt, ezzel máris sokat teszünk azért, hogy elkerüljük az idő előtti ráncokat. Nem is gondolnánk milyen sok károsodás érheti a bőrünket már az enyhe UV sugárzástól is!

+1. Spórolj!

A lényeg igazából, hogy nem szükséges lecserélnünk a teljes kollekciónkat, hanem most is elég csak néhány jól megválasztott darabbal feldobni a rutint. Én nagyon szeretem ezt az átmeneti időszakot, izgalmas újra felfedezni a készleteimben lévő őszi színeket, a kicsit gazdagabb textúrákat pedig élvezet használni. Általánosan igaz, hogy mindig lesznek trendek, amikkel fel lehet frissíteni a palettánkat, de érdemes ezeket vásárlás előtt nagyon jól végiggondolni. Nem érdemes például sötét rúzsokat vásárolni, ha már most biztos, hogy nem fogjuk soha viselni. Inkább ruházzunk be olyan darabokra, amiket jól kihasználhatunk télen-nyáron!

Magdi