Az olajok királynője: argánolaj

2014. augusztus 13.
Egyre népszerűbbek és felkapottabbak mostanában az argánolajat tartalmazó test- és hajápoló termékek. De vajon tényleg annyira jók és hatásosak ezek a termékek? Szépségbloggerünk Szandra legújabb posztjából ez is kiderül.

Minden csepp aranyat ér

De hogy mitől annyira értékes? Egyrészt mert 1 liter olaj előállításához nagyjából 80-100 kg-ot kell feldolgozni az argánfa terméséből, mindezt természetesen kézimunkával.

A tiszta argánolaj opálos, sárgásbarna színű, jellegzetes illata van, és a bőrre cseppentve azonnal beszívódik, nem hagy maga utána olajos bevonatot a bőrön.

Sokoldalú bőrápoló

Szinte felsorolni is nehéz, mennyi mindenre jó az argánolaj, de kezdjük a bőrrel. Biztosítja a megfelelő vízháztartást, lassítja a sejtek és a bőr öregedését, továbbá fokozza rugalmasságát, köszönhetően rendkívül magam E-vitamin tartalmának. A zsíros és a túl száraz bőr optimális működését is biztosítja. Gyulladáscsökkentő hatású, így kiválóan alkalmazható kiütések, irritációk kezelésére is. Pozitív hatását figyelték meg a narancsbőr és terhességi csíkok esetében is.

Csodát tesz a hajjal

Különösen ajánlott száraz, sérült hajon használni, mivel nem csak megül a haj felszínén, hanem beépül a hajba és így teszi azt selymessé, ragyogóvá. Megújítja, helyreállítja a roncsolt haj szerkezetét, és visszaállítja a tincsek rugalmasságát, kezelhetőségét. Magas proteintartalma nyugtatja az irritált, száraz a fejbőrt és segít megakadályozni a tüszők gyulladását.

Ha még csak ismerkedtek az argánolajos termékekkel, akkor ajánlom figyelmetekbe a The Body Shop marokkói argánolajos termékcsaládját, ahol a testvajtól kezdve a testradíron át egészen az ajakbalzsamig mindenféle terméket megtaláltok.

Ti használtok argánolajat tartalmazó termékeket?

Szandra