Hőálló sminktippek kánikula idejére

2014. augusztus 15.
Ki mondta, hogy az izzasztó kánikulában el kell felejtenünk a sminkkészletünket? Csak néhány apró trükkre van szükség, hogy a hőségben is magabiztosan, ragyogó szépséggel léphessünk ki az utcára, anélkül, hogy a sminkünk egy fél óra múlva leolvadna az arcunkról.

1. Alapozó helyett színezett hidratáló

Persze a napsütésben is szeretnénk, ha bőrünk tökéletesnek tűnne, azonban a nehéz alapozók olyan gyorsan leolvadhatnak, mint a túl lassan evett fagyi. Próbáljuk a lehető legkönnyedebb fedést elérni, sokszor elég lehet az is, ha csak a kritikus területekre teszünk egy leheletnyi alapozót. De jó választás lehet egy könnyű, színezett hidratálókrém is, pláne hogyha még fényvédőt is tartalmaz.

2. Használj krémes pirosítót!

A krémes pirosítókat egyébként is sokkal kényelmesebb használni, de a nyári melegben azért is rendkívül hasznos, mert por állagú társaikkal ellentétben ezek nem ülnek meg a bőr felszínén, így sokkal természetesebb hatást érhetünk el velük.

3. Matt rúzsok a tartósságért

Senki sem szeretné a strandon, vagy egy nyáresti bulin állandóan a rúzsát igazgatni, ezért válasszunk inkább erősen pigmentált, matt rúzst, ami tartóst színt kölcsönöz ajkainknak.



4. Nem kell a púder!

Sokan próbálják az izzadtságot vastag púderréteg alá rejteni. Pedig az aranyszabály, miszerint a kevesebb néha több most is igaz. Nincs rosszabb (és egészségtelenebb), mint a kőfal vastagságú púderrétegen áttörni próbáló izzadtság, így kánikulában nyugodtan felejtsük el a púdert. Negyven fokban úgysincs senkinek tökéletesen matt porcelánbaba arca.

5. Vízálló szemfesték az új legjobb barátod

Természetesen készíthetünk pazar szemsminkeket nyári forróságban is, de ehhez válasszunk tartós, vízálló termékeket. Így elkerülhetjük, hogy a szemfesték leolvadjon és megüljön a szemhéj apró ráncaiban.