Sminktippek a 2014-es Marie Claire Fashion Days-ről

2014. november 08.
Pénteken, szépségbloggerünk Magdi, a Marie Claire Fashion Days kulisszái mögé lesett be, és Oscar Larion mesélt neki a sminkről, amelyet idén a kollekciókhoz megálmodott.

Borzasztóan nehéz dolog, amikor a modelleket nem sminkelik át a bemutatók között, és a teljesen különböző kollekciók hangulatához és stílusához passzoló külsőt kell kitalálni a lányoknak. Oscar és a Maybelline New York sminkes csapata ezúttal nagyon friss és üde sminket varázsolt a modellek arcára, ami tökéletesen illett a bemutatott darabokhoz.

A modellek arcát a bőrtípusukhoz passzoló alapozóval készítették elő, amire ezúttal nem került púder, hogy megmaradjon a bőr természetes ragyogása. Oscar szerint már inkább ez a trend, ezért még egy kicsit ráerősítettek egy fényes pírral is (Maybelline Affinitone pirosító – Peach), amiből került egy kevés a hajvonalhoz is. Valamint egy highlighter színnel (Maybelline Big Eyes paletta – Luminous Brown) kiemelték az arccsontot.

A szemhéj egészére, a tartós alap után (Maybelline Color Tattoo – On And On Bronze), a Big Eyes Lominous Brown paletta legvilágosabb árnyalata került, ezután pedig a szempillák tövétől felfelé elsatírozva a narancs színnel tették hangsúlyosabbá a tekintetet.

Természetesen extra fekete szempillaspirál (Maybelline The Colossal Go Extreme Leather Black) koronázta meg az egészet. Ez a spirál egyébként Oscar egyik kedvence, mert amellett, hogy a megújult kefével könnyebb dolgozni, és hogy igazi mély fekete színe van, fényes réteggel vonja be a pillákat.

A szemöldök igazítás (Maybelline Master Shape szemöldök ceruza) után már csak az új Maybelline Colorsensational nude kollekció Tantalizing Taupe árnyalata került a modellek ajkára.

Az egésznek nagyon finom összhatása volt, de a narancs színtől egy kicsit különlegesebb is, mint egy egyszerű natúr smink. Érdemes otthon is kipróbálni, és kísérletezni azokkal a trükkökkel, amiket a kifutón is használnak a profik!