Szemöldökformázás egyszerűen

2014. november 28.
Amikor tizenéves korunkban elkezdünk sminkelni, a szemöldökünkkel általában nem nagyon foglalkozunk, pedig fontos része az arcunknak: ha nem szép a formája, az belerondíthat az összképbe. Ma Szandra, a The Very Style Blog bloggere mutat be néhány remek terméket, amivel a szemöldökformázás egyszerűen és gyorsan megy.

Ennek az ábrának a segítségével könnyedén bemérheted az ideális szemöldököt: fogj egy szemceruzát, tedd az orrodhoz és mérd ki, hogy kell kezdődnie és végződnie, illetve hol legyen az íve, ez legyen a mérce formázásnál és sminkelésnél. Ha ezt módszert alkalmazod, biztosan nem lesz túl rövid, vagy túl hosszú.

Szerencsére ma már remek szemöldökformázó termékeket lehet kapni, amelyekkel természetes lesz a végeredmény, így nem áll fent a rajzolt csíkszemöldök veszélye.

A waxos szemöldökceruzákkal nem csak megrajzolhatod a szemöldök ívét és teltebbé varázsolhatod, hanem helyükön is tartják a szálakat, hiszen finoman összetapasztják és rögzítik azokat. A Maybelline MasterShape szemöldökceruza azért is nagy kedvencem, mert kefe is van a végén, így formázás előtt átfésülhetem vele a szemöldökömet, így biztosan a helyére kerül minden szál.

Találunk ma már sima, színtelen, waxos szemöldökformázókat is a drogériák kínálatában: ezek használhatók önmagukban a kósza szálak helyreigazításához, vagy más termékekkel együtt is. A Catrice szemöldökfixáló wax remek választás azoknak, akik por állagú festékkel szokták megrajzolni a szemöldöküket. De használhatjuk akár a Catrice hosszan tartó szemöldökfilccel is. Ez olyan, mint egy tusfilc, vékony hegyével kitölthetjük a hiányzó részeket, nagyon természetes lesz a végeredmény.

Ha pedig szeretnél egy all-in-one terméket, amivel egy mozdulattal teltebbé varázsolhatod a szemöldököd, színt ad és helyén is tartja a szálakat, akkor a L’Oréal Brow Artist Plumper jó választás lehet. Aprócska keféjével csak átfésülöd a szemöldököd, a kis mikroszálacskák hozzátapadnak a szemöldöködhöz, így dúsabb lesz, ráadásul a festék rögzíti is a szálakat.

Ti használtok szemöldökformázó termékeket?