Szépülj kókuszolajjal!

2014. december 04.
A kókuszolaj nem csak egészséges táplálék, hanem a szépségápolásban is rendkívül hasznos - bloggerünk, Alexandra most bemutatja, hogyan tudjátok felhasználni ezt a sokoldalú alapanyagot.

Az egészséges táplálkozás híveinek biztosan nem ismeretlen a kókuszolaj. Egyre többen használják főzéshez, sütéshez, hiszen fogyasztása nagyban elősegíti a vitaminok, ásványi anyagok és zsírban oldódó tápanyagok felszívódását, de ezen kívül számos más, kedvező tulajdonsággal is rendelkezik. Ma viszont mint kozmetikum szeretném bemutatni nektek és megosztok Veletek 9 tippet, hogy a szépségápolásban mire használhatjátok ezt az értékes alapanyagot.

1. Sima borotválás – Elfogyott a borotvazseléd? Semmi gond, ha van otthon kókuszolaj. A borotva könnyedén siklik majd, ráadásul nagyon puha és hidratált lesz utána a bőröd.

2. Radírozz! – Keverj hozzá valamilyen szemcsés anyagot – pl. sót, kristálycukrot, vagy őrölt kávét és radírozd át vele a bőröd. Használhatod arcon és testen is, a szemcsék eltávolítják az elhalt hámsejteket, a kókuszolaj pedig táplálja és hidratálja a bőrödet.

3. Sokoldalú hajápoló – Leginkább száraz, töredezett hajon veheted a legnagyobb hasznát. Hajmosás előtt masszírozd a hajvégekbe, hagyd fent néhány percig, majd mosd meg a hajad. Ha igazán hatékony ápolásra vágysz, akkor lefekvés előtt kend be vele hajvégeket, tedd kontyba  a hajad, és hagyd így egész éjjelre, majd reggel moss hajat a szokásos módon. Tincseid extra selymesek, puhák és fényesek lesznek.

4. Gyengéd sminkeltávolítás – Sminklemosáshoz masszírozz egy kis kókuszolajat a bőrödbe és figyeld, milyen szépen leoldja a sminket. Nyugodtan használhatod a szemeden is, pluszpont, hogy a szempillák növekedését is segíti.

5. Testápoló – Ha száraz a bőröd, akkor mindenképpen próbáld ki testápolóként közvetlenül zuhanyozás után: kevés is elég belőle és remekül hidratálja a bőrödet.


6. Száraz bőrfelületek megmentője – Ha nagyon száraz, repedezett a könyököd, vagy a sarkad, akkor a kritikus területre masszírozz kókuszolajat. Azonnal érezni fogod, milyen szépen puhítja a bőrt.

7. Kósza szálak ellen – Rakoncátlankodik a hajad, vagy a szemöldököd? Dörzsölj szét egy kevés kókuszolajat az ujjaid között és húzd át a szemöldöködön, vagy a hajadon, hogy az engedetlen szálak a helyükre kerüljenek.

8. Ajakápoló – Különösen a hideg időben veheted nagy hasznát ajakápolóként, főleg ha cserepesek az ajkaid. Használhatod önmagában, de egy kis méhviasz és kedvenc illóolajad hozzáadásával illatos ajakápolót is készíthetsz belőle.

9. Lazíts! – Relaxáláshoz is nagy hasznát veheted, hiszen masszázshoz is tökéletes választás: pont jó az állaga, nem túl zsíros, és az illata sem túl tolakodó.

Ti próbáltátok már a kókuszolajat?