Olivia Palermo szépségtitkai

2015. január 20.
A gyönyörű modellnek és szépségikonnak fontos, hogy állandóan tökéletesen mutasson, hiszen a ragyogó külső számára munkaeszköz. Nem meglepő, hogy Olivia Palermo bővelkedik a szépségtitkokban, amik közül néhányat most meg is osztott.

Bőrápolás

„Soha nincs jó kifogás arra, ha az ember sminkben fekszik le aludni!” – álltja fel Olivia az aranyszabályt. Szerinte mindössze tíz percet vesz igénybe a smink eltávolítása, olyan pedig nincs, hogy arra valakinek nincs ideje. Ő ráadásul nem is használ több tonnányi olajat, tonikot és krémet ehhez, egyszerűen egy vazelinnel átitatott vattakoronggal lemossa az egész napos sminket.

A szépségikon egyébként is eléggé konzervatív a bőrápolás tekintetében: nem változtatgatja a termékeket, amiket használ, nem dől be az új csodakrémek ígéreteinek. „Minden terméket, amit használok, a bőrgyógyászomtól, Dr. Dennis Grosstól szerzem be, szerintem remek termékek. A SK-II is fantasztikus hidratálókat készít, azt hiszem, mindet kipróbáltam már. Ha utazom, különösen szeretem a SK-II arcmaszkjait! Úgy nézek ki bennük, mint egy múmia, de tényleg nagyon hatásosak!”

Olivia nem hisz a méregdrága kezelésekben sem. Ha mégis elmenne a kozmetikushoz, nem a kényeztető kezelést választja, mivel szerinte az arcmasszázsok nehéz krémekkel csak eltömítik a pórusait. Arcradírt sem használ soha, legfeljebb egy profinak engedi meg, hogy ezzel tisztítsa arcát. A modellkedés persze igénybe veszi Palermo bőrét. Ezért nem is bízza a véletlenre, a fotózásokra mindig magával cipeli saját házi patikáját, és kedvenc, jól bevált krémeit. Ezeket mindig felkeni a smink alá, ugyanis szerinte a bőrnek is épp úgy szüksége van az állandóság megnyugtató érzésére.

Smink

Mivel Oliviának a szépség a kenyere, fontos számára, hogy mindig tökéletes legyen a sminkje. „Nem szoktam elárulni a sminktitkaimat. De minden sminkesnek, akikkel dolgozom, szoktam mesélni a japán Mii Cosmetics márkáról. Imádom a Mii Miraculous Colour Corrector nevű korrektorukat. Ez egy apró, zöld színű korrektor, ami segít elfedni a pattanásokat, és a vörösséget.” – osztotta rajongóival nagyvonalúan a modell.

Ha sminkelésről van szó, Olivia elsősorban hatalmas őzikeszemeire fekteti a hangsúlyt, ajkait szereti természetesen hagyni. „Ragaszkodom a nude ajkakhoz, általában Christian Dior rúzsokat vislelek. Szerintem mindig a friss és természetes smink mutat a legszebben. Általában én készítem el a saját sminkem, és olyankor szeretem ugyanazokat a színárnyalatokat használni. Estére sem viszem túlzásba: kicsit jobban kihangsúlyozom a szemem és talán felteszek egy kis műszempillát.” A műszempillákat illetően egyébként Olivia büszkén állítja magáról, hogy szakértője a terméknek, sőt, már több barátnőjét is megtanította, hogyan tegyék fel maguknak. „A Tweezerman csipészét és a Mac Duo Adhesive ragasztóját ajánlom, és ha egész műszempillát használunk, javaslom, hogy egy kis körömollóval vágjuk le úgy, hogy a szemünkhöz igazítsuk. Imádom a műszempillákat! Ha az ember magabiztosabbnak érzi magát tőle, miért ne használhatnánk?”


Öltözködés

Olivia nem szégyelli bevallani, hogy számára igenis fontos a külső, és nem csak a vörösszőnyeges eseményeken, hanem a mindennapokban is. „Engem nem fog soha lekapni a paparazzi, amint mackónadrágban vásárolok tejet a boltban. Én szeretek öltözködni. De néha tartok sminkmentes napokat, ha vakáción vagyok, vagy ha otthon maradok, hogy a bőröm tudjon levegőzni egy kicsit!”