Arcról leradírozott évek – tű nélkül

2015. május 06.
A szépségvilág piaca állandó mozgásban van, látványos megoldások, forradalmi alapanyagok, mindig van valami, amire felkapjuk a fejünket. Mi ezúttal, egy olyan öregedés gátló rendszert próbáltunk ki, ami úgy juttatja a hatóanyagot a bőr mélyére, hogy közben hozzá sem ér. Az eredmény tényleg lenyűgöző volt.

A fájdalommentes, de látványos és tartós öregedésgátlás nem éppen gyakori műfaj. Sokan reménykedünk benne, majd újabb és újabb próbálkozás után sokszor csalódunk is. Mi a bőrgyógyászati esztétikai kezelések közt egy olyan újdonságot teszteltünk, amely során a bőr belülről regenerálja saját magát és visszaszerzi természetes szépségét. Az Öt Elem Életmód Központ SEYO Cell anti-aging terápiái közül az Intenzív hidratálást nyújtó verzió mellett döntöttünk, amit kifejezetten a 30 pluszos korosztálynak ajánlanak (emellett szerepel 20 és 40 év fölöttieknek szóló kezeléscsomag is a kínálatban, valamint egy problémás bőrre kifejlesztett is), és ígéretessége abba rejlik, hogy mindenféle fájdalmas szurkálás, vagy félelmetesen hangzó lézer nélkül ígér tartós és látványos szépülés. Mindez szinte túl szép volt, hogy igaz legyen, de lássuk, a gyakorlatban mi is történt.

Most ugrik a majom..

Tapasztalt rókaként, vagy legalábbis harmincas nőként a legtöbbünknek jó pár kozmetikai vagy bőrgyógyászati esztétikai kezelés sorakozik a múltjában. A jelentős része azonnal szép, kisimult bőrt, kellemes érzetet biztosított, egy része akár még 1-2 napig is éreztette hatását, de töredéke az, ami akár egy hétig látványos nyomot hagyott. A Seyo Cell 1-1,5 órát igénybe vevő programja (23 980 Ft) épp utóbbival kecsegtet, amit gyémántfejes bőrhámlasztó arctisztítással, hyaluronsavas transzdermális hatóanyag bevitellel, egy szőlőmag olajjal és shea vajjal történő arcfeszesítő masszázzsal és egy Kurland arcfeszesítő alga maszkkal érnek el.

Maga a kezelőkészülék alapvetően úgy néz ki, mint minden átlagos kezelőszerkezet, azzal a különbséggel, hogy a benne rejlő, kifejezetten az arcbőrünk igényeinkhez, állapotához szabott szérum úgy jut a bőrünk mélyebb rétegeibe, hogy az nekünk, és a hámrétegünknek sem fáj. Az innovatív svájci találmány segítségével a hatóanyagok a bőr mélyebb rétegeibe kerülnek. Ez azért egyedülálló, mert egyébként a bőr felszínére felvitt hatóanyagok, drága kedvenc krémjeink, pakolásaink csak korlátozott mértékben fejtik ki hatásukat ilyen mélységben, ezzel a módszerrel mégis tartósan feszesíthetjük a bőrt anélkül, hogy tűt vagy szikét alkalmaznánk, vagy bármiféle kockázatot vállalnánk.

A hatóanyag a levegő segítségével jut a szövetek mélyére, ami a hangsebesség gyorsaságával, pulzálva irányul a bőr felé. Mindez érzetre még csak nem is kellemetlen, hűs, csiklandós érzés, ami ráadásul a precíz fejnek hála egész szépen alkalmazható a szemünk közvetlen közelében is. Pont mire elkezdenénk megszokni, sőt megszeretni, sajnos véget is ér, igaz jön a még pihentetőbb masszázs, pakolás rész a fűtött kezelőágyon. Azért ez sem rossz.

Ami még kevésbé az, az eredmény. Tény, hogy ez is az azonnali eredményt biztosító kezelések táborát erősíti, de a mértéke meglepő. Természetesen feszes, frissebb bőr, a ráncok mélységének csökkenése, ezt már többször is tapasztaltuk korábban, de ezúttal szabályosan megemelkedett a szemöldökcsont környéki bőr, teltebb, és pár évvel fiatalabb, üdébb arc nézett vissza a tükörből. Ami a legszebb, a hatást többen – közeli és távolabbi ismerősök is – észrevették, volt aki hyaluronsavas töltésre, volt, aki nyaralásra gyanakodott, vagyis ezúttal tényleg volt értelme látható eredményben reménykednünk.