Meglepő szépség trükkök kókuszolajjal

2015. május 28.
A konyhában talán már kókuszolajra váltottál, de gondoltál már arra, hogy néhány kozmetikumodat is a csodaolajra cseréld? Most bemutatjuk, mi mindenre használható egy egyszerű ajakápoló balzsam vagy akár egy golyós dezodor azon kívül, amire elsőre gondolnál!

Az egyedülálló, ehető minőségű kozmetikumairól ismert Coconutoil Cosmetics két terméke, az ajakbalzsam és a golyós dezodor már bizonyított az ajakápolásban és a méreganyagmentes izzadásgátlásban. Ilkó Péter, a termékcsalád megálmodója összeszedte azokat a trükköket, melyekkel e két termék akár a fürdőszoba polcod teljes arzenálját helyettesítheti.

Ajakápoló balzsam (70% kókuszolajtartalom)

Körömágybőr  ápolás

Az ujjad hegyével végy ki egy kis mennyiségű olajat, és dörzsöld vele a körömágyadat, amíg felszívódik. A kókuszolaj egyszerre erősíti a körmöket, és hidratálja  a körömágy érzékeny bőrét, így kezeidet igazán széppé varázsolja.

Tipp: Amikor az ajkadat hidratálod a balzsammal, biztosan marad egy kis mennyiség az ujjadon. Ezt máris kenheted a körömágyra, így egyetlen csepp sem megy kárba ebből az értékes anyagból.

Kézápolás

A hideg levegő, szél, mosogatás és egyéb a kéz bőrét próbára tevő hatások ellen is remekül beválik a balzsam. Már kis mennyiség is hatásos, így a legkisebb retikül sem akadály, mindig nálunk lehet ez a bombabiztos ápolószer!

Szemkörnyék ápolás

A szemkörnyék finom, érzékeny bőrén könnyen alakulnak ki apró ráncok, puffadás vagy sötét karikák. Ha nem szeretnél egy vagyont költeni méregdrága szemkörnyék ápolókra, merülj el a kókuszolajban! Végy egy kis mennyiséget két ujjad közé, hogy használat előtt felmelegítsd, aztán gyengéden ütögesd át vele a szemed környékét.

Megfázás esetén orrcimpaápolás

A legdühítőbb, igen szembetűnő bőrprobléma az orrcimpa bőrének hámlása. A sorozatos és nagyon gyakori orrfújás következtében a kiszáradt bőr hámlani kezd, amit a legjobb alapozó sem tüntet el. Az ajakbalzsam tégelyéből mindkét orrcimpára és az orr környékére kenj némi balzsamot! Nagyon hamar tapasztalni fogod az eredményt!

Borotvakrém

Elfogyott a borotvakrémed? A kókuszolaj erre is megoldás! Csak melegítsd fel a balzsam kis tégelyét meleg víz alatt és kend a kissé olvadt balzsamot a lábaidra borotválkozás előtt. A borotva simán halad végig a lábadon, és a bőröd is hidratált lesz tőle.

Tipp: Ne a zuhany alatt használd! Az olaj igen csúszós, könnyebb dolgod lesz a borotvával, ha a kezeid szárazak.


Golyós dezodor (96% kókuszolajtartalom)

Fertőtlenítés

Otthon vagy a kozmetikusnál a gyantázás utáni fertőtlenítés mindig kellemetlen, ráadásul egy darabig a megszokott dezodorunkat sem használhatjuk. A tökéletes kettő az egyben megoldás, ha az egyedülálló 96% kókuszolaj tartalmú deót kenjük a kezelt felületre. Hidratálja az igénybe vett bőrt, nem okoz irritációt, baktérium- és gombaölő hatású, és elvégzi az izzadság felszívását is!