Őszi körömtrendek: bársonyos púderkék, merész bíbor

2015. szeptember 28.
Újra itt a hűvösebb idő, és az őszi hangulat stílusunkra is hatással van: a rikító, nyári színek helyett szívesebben nyúlunk a melegebb árnyalatokhoz, mint a barna, a bézs és a piros. Idén a klasszikus kedvencek mellett a nude és a púderkék is hódít.

A szépségpiac területén szinte viharos sebességgel váltják egymást az éppen divatos színek. Hogy naprakészek legyünk a körömlakkok legújabb trendjeivel kapcsolatban, Szálkai Hajnalka, a MOM Park Nail-Box by OPI szakmai vezetője ad néhány hasznos tippet..

Csábíts a piros árnyalataival!

A divat örök klasszikusának számít a nőiesség szimbóluma, a piros. Ez a szín az év bármely szakában aktuális, csupán árnyalata és mélysége változik évszaktól függően. A lakkot feldobhatjuk egy egyszerű, letisztult díszítéssel, az egyik legstílusosabb megoldás például a strasszköves dekoráció. Fontos azonban, hogy jól válasszunk kristályt: a meleg színekhez arany, míg a hideghez ezüst kövek illenek inkább.

Púderkék a hűvös elegancia jegyében

Bár az igazán hideg hónapok még messze vannak, mégis hódít már a tél egyik meghatározó színe, a púderkék. A természet jeges hangulatát szimbolizáló árnyalat univerzális megoldás, ugyanis világos és barna bőrhöz is egyaránt passzol, valamint arany és ezüst kiegészítőkkel is kitűnően mutat. Visszafogottabb hatás eléréséhez kísérletezhetünk mattító fedőlakkal, elfedve a kék intenzív csillogását. 

Laza, de elegáns megoldás a hétköznapokra

A nyár egyik legnagyobb slágere az átmenetes lakkozás volt, ami továbbra is a trendek között szerepel. A stílus játékosságát a színek keverése adja, kezdhetjük például egy sötétebbre festett körömmel a hüvelykujjon, és – ujjról ujjra haladva – választhatunk mellé egyre világosabb árnyalatokat. Az őszi időszakhoz tökéletesen passzolnak a nude színek, illetve a következő hónapok nagy kedvencei még a karamell, a gesztenye, valamint a kávé különböző változatai.

Érdemes minél több színt, formát kipróbálni ősszel is, amelyekkel nem csak a megjelenésünket tehetjük stílusosabbá, de hangulatunkat is feldobhatjuk.