Három kedvenc októberi kezelésünk

2015. október 13.
Ősszel előtérbe kerül a bőrünk felvértezésének fontossága. Októberi lapszámunk Beauty Extra mellékletéből következik három, a szívünknek kedves és hatásos kezelés, amit mi magunk is leteszteltünk...


Profimédia – Red Dot

Békefi Dóra
fotós

Ilcsi hidratáló kezelés irritált, érzékeny bőrre

Kinek ajánlják a kezelést?
Az Ilcsi Szépségmanufaktúra egyik legfontosabb alapelve a személyre szabott bőrápolás, így ezt a kezelést személyesen nekem ajánlották, de mindenki másnak is jót tehet, akinek vízhiányos, érzékeny vagy akár rozáceára hajlamos a bőre, és mindazoknak, akik a természetes szépségápolást részesítik előnyben.

Mit éreztem a kezelés alatt?
A manufaktúra munkatársai részletes, alapos kikérdezés és bőrvizsgálat után javasolnak megfelelő terápiát, és mivel az arcon belül is különbözhet a bőrünk állapota, más-más szérummal, illetve pakolással dolgoznak a kezelés alatt. Az én bőrömet először egy nagyon finom illatú, almás-citromos arcolajjal tisztították, majd alkoholmentes kövirózsatonikkal tonizálták az arcomat. Ezt követte a csipkebogyós-kukoricás arcradír, majd „helyspecifikusan” karotin extra és kövirózsazselét tettek fel pakolásként az arcomra és a nyakamra. De nem csak az arcomat kényeztették. A szemem köré frissítő és feszesítő flavonoid extra pakolást kaptam. Végül karotin extra habkrémmel átmasszírozták az arcomat és a nyakamat, a hatóanyagokat pedig elektrokozmetikai szerkezettel juttatták a bőr mélyebb rétegeibe. Mindent összevetve igazi kényeztetőfutamnak éreztem a szépségprogramot, isteni illatokkal, ráadásul mindeközben minden összetevőről megtudhattam, milyen jótékony hatással bír, sőt kisebbfajta fizikatovábbképzésben is részesültem.

Eredmény:
Nagyon elégedett voltam, nem véletlenül. A kezelés után határozottan hidratáltabb, üdébb, ráadásul tisztább hatású lett az arcbőröm. A legszebb az egészben, hogy a helyszínen javasolt szérum használatával ezt az eredményt azóta is sikerül fenntartanom.

A márkáról:
Az Ilcsi termékei a legtöbb natúrkozmetikumokat kereső számára jól ismertek, mindig friss gyümölcsökből, zöldségekből, gyógynövényekbők készülnek szigorú natúrkozmetikai eljárások szerint. Az Ilcsi Szépítő Füvek történetében újabb komoly lépcsőfokot jelentett az első, saját tulajdonú szépségszalon megnyitása. A manufaktúra magasan képzett szakemberei a legújabb professzionális szolgáltatásokat állították össze, amelyekhez természetesen a már jól ismert gyógynövény-, gyümölcs- és zöldségalapú natúrkozmetikumaikat használják.

A kezelés ára:
12 000 Ft

Bővebb infó:
http://szepsegmanufaktura.hu

László Krisztina
főszerkesztő

Gisele Delorme egyénre szabott arckezelés

Kiknek ajánlják a kezelést?
A Gisele Delorme kezelések lényege a személyre szabott ápolás. Bőrünk állapota külső és belső tényezők hatására folyamatosan változik, és egy kozmetikai kezelés akkor hatékony igazán, ha a bőr állapotának megfelelő hatóanyagokkal látják el. Az én esetemben a tengerparti nyaralás után a bőröm regenerálásra és feszesítésre vágyott, a kozmetikus e kritériumok alapján állította össze a kezelés programját. A készítmények felerősítik egymás hatását, a peelingkrémbe, a pakolásba vagy a masszázskrémbe olyan hatóanyagokat kevernek, amelyekre a bőrnek éppen szüksége van.

Mit éreztem a kezelés alatt?
Az egyórás kényeztetés minden pillanata nagyon pihentető volt. A márka készítményeiben 100 százalékban természetes eredetű illóolajak vannak, egyik jótékony hatásuk éppen a relaxáció segítése. A kezelés egyik lényeges eleme a nyirokmasszázs volt, amelynek során a nyirokcsatornák megnyílnak, és a bőrben felhalmozódott méreganyagok távoznak rajtuk keresztül. A masszázs koreográfiája úgy épül fel, hogy a végére a vendég az álom és az ébrenlét határán lebeg.

Eredmény:
A bőröm minden hatóanyagot magába szívott, ettől láthatóan teltebb és feszesebb lett. Mivel a krémekben, pakolásokban hidratáló, feszesítő, regeneráló, ragyogást fokozó összetevők voltak, az összes bőrproblémámat egyszerre orvosolták. A kezelés hatása még napokig észlelhető volt.

A márkáról:
Gisele Delorme francia kozmetikus 35 évvel ezelőtt Párizsban alapította professzionális márkáját, amely az ő nevét viseli. A készítmények a legjobb minőségű nyersanyagok és hatóanyagok kombinációja, illóolajokat, növényi és tengeri kivonatokat, vitaminokat tartalmaznak, amelyeket biotechnológiai eljárással állítanak elő.

A kezelés ára:
18 900 Ft

Bővebb infó:
www.korutiorvosicentrum.hu

Túri Dorottya
asszisztens

QMS MediCosmetics személyre szabott kollagénes arcfiatalító kezelés

Kiknek ajánlják a kezelést?
A harminc év fölötti korosztály tökéletes kezelése, hiszen ettől az időszaktól csökken a kollagéntermelődés – a kezelés pontosan ezt pótolja. Fiatalabbak számára azonban preventív jelleggel is igénybe vehető, az érett bőr esetében pedig kifejezetten nagy hatásfokkal működő kezelésről van szó.

Mit éreztem a kezelés alatt?
Nagyon kellemes, igazi feltöltődést jelentő kezelés volt. Mint a legtöbb dolgozó nő és anyuka, én is sokat stresszelek, így reméltem, hogy az idő múlásának jelei mellett ennek szemmel látható jeleit is kezeli majd a 90 perces kozmetikai programsor. Nem csalódtam: gyönyörű, nyugodt környezetben próbálhattam ki, és mialatt a bőrömön hozzáértő kezek dolgoztak szuper szérumokkal és szépítő anyagokkal, sikerült maximálisan kikapcsolódnom. Érdekes volt, hogy már közben is úgy éreztem: egyszerűen újjászületik a bőröm. Szerencsére a fiatalodás ára ez esetben nem volt se fájdalom, se kellemetlenség, hiszen nem szurkáltak, nem nyomkodtak. A tisztítás gyümölcssavval történt, ezzel fokozták ugyanis a sejtcserélődést, és segítették, hogy az elhalt sejtek leváljanak, helyettük pedig újak épüljenek. Ezután következett az egyik kedvenc részem: egy fantasztikusan kellemes maszk, majd a kollagénes, fiatalító lépcsőfok, míg a szépségrituálém vége egy isteni, relaxáló hatású masszázs volt.

Eredmény:
Nem tudom nem a legtipikusabb kozmetikai pozitívumokat mondani a kezelésről, hiszen tény, hogy utána láthatóan rugalmasabb és teltebb lett a bőröm. Annak nagyon örültem, hogy nemcsak pillanatnyi volt az elégedettség, ugyanis napokig kitartott ez az érzés, tényleg úgy tapasztaltam, hogy nagyon jól van a bőröm, és szépen hidratált.

A márkáról:
A QMS csúcskategóriás termékcsalád, kozmetikumai mind szalon-, mind otthoni ápolásra alkalmasak. A szalonkezelés során a mélytisztítást és a tonizálást követően gyümölcssavas hámlasztás segítségével oldják fel a sejtek közötti kocsonyás állományt, így nyernek utat a hatóanyagok. A QMS atyjának, Dr. Schulte szépség-Oscar-díjjal jutalmazott fejlesztése, hogy a nanotechnikai eljárásnak köszönhetően a kollagén a bőr mélyebb rétegeibe tud hatolni, ott újraegyesül, és tartósan beépül a bőrbe. Így a bőr újra fiatalos, üde és feszes lesz. 

A kezelés ára:
34 500 Ft

Bővebb infó:
www.qmsszepsegszalon.hu