Így nyerd vissza bőrőd ragyogását a téli hidegben is

2016. január 13.
A téli hideg nem csak a kedvünkön, de bőrünk állapotán is nyomot hagy. A vitaminhiánytól, kedvetlenségtől és a jeges széltől bőrünk kiszárad, felpuffad vagy fakóvá, élettelenné válik. Íme néhány tipp, amivel felveheted a harcot a "téli arcod" ellen!

Hidratálj

Igaz, hogy állandóan ezt halljuk, de még mindig nem figyelünk oda rá eléggé! Hiába minden, ha nem hidratáljuk a bőrünket, nem tudjuk felvenni a harcot a puffadt és fásult arcbőr ellen. És most nem csak a külső hidratálásról van szó – az is nagyon fontos, hogy elég vizet igyunk, pláne a hűvös napokon, mikor bőrünk sokkal hajlamosabb a kiszáradásra.

Kényeztesd a bőröd arcmasszázzsal

A szakértő arcmasszázs nem csak arra jó, hogy a téli szürkeségben relaxáljunk kicsit – bőrünk is igazán hálás lesz majd érte. Kezdjük el két ujjal gyengéden ütögetni az arcbőrt a szemek alatt és körül, végig az állon és a járomcsontokon úgy 5-10 percig. Így serkenthetjük a vérkeringést arcunkban, és segíthetünk a nyirokrendszernek eltávolítani a felesleges méreganyagokat.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Használj arcmaszkot

Ha nincs időnk az arcmasszázsra, vagy elmenni valamilyen revitalizáló kezelésre, feldobhatunk egy gyors arcmaszkot. Tényleg nem nagy ügy, közben folytathatjuk tovább teendőinket, ráadásul egy hidratáló maszk azok számára is jó megoldást jelenthet, akik nem szeretnek a krémezéssel bajlódni.

Izzadd magad gyönyörűre!

A mozgás amúgy is fontos, de még egy ok a futónadrág magunkra erőltetésére, hogy még a bőrünknek is jót tesz! A mozgás serkenti a vérkeringést, így a bőrsejtek is friss oxigénhez juthatnak. Így egy kis sport után a bőrünk is sokkal ragyogóbb lesz majd.