Itt a The Face sminktrend!

2016. április 07.
Szépségbloggerünk, Páll Adrienn nemzetközi sminkmester és a Beautystic személyre szabott sminkoktató applikáció művészeti vezetője ezen azt mutatja meg, hogyan legyél profi a The Face sminktrend alkalmazásában.

Az ezredforduló óta egyre nagyobb teret hódít az egészséges életmód. Trendi egészségesen táplálkozni, sportolni, lelki wellnesselni stb. Evidens, hogy ehhez az életszemlélethez a természetes, vitális megjelenés passzol. Légy önmagad, vállald az egyediségedet, mondja a divat világa. Ne rejtsed az isten adta vonásaidat a sminkdizájnok mögé! Igen, ez a mostani irányzatok másik nagy példamondata. Így lesz igaz az, hogy a sminked idén: ALL or NOTHING.

A kifutókon és a vörös szőnyegeken is egyre több natúr sminkben pompázó szépséget látunk. Igen frusztráló, hogy „sminkhatás nélkül”, tökéletes bőrrel ragyognak ezek a csajok. Nekik nincs pattanásuk, vagy egy nehezen kezelhető genetikailag örökölt korpás szeborreájuk? Vagy esetleg a nap nem okozott foltokat az arcbőrükön? És ez a tökéletesség, hogyan lehetséges, egy munkával, családdal és sok más egyébbel elfoglalt, magát utol nem érő nő számára?

A kozmetikai ipar jeles képviselői versenyeznek. Egyre szofisztikáltabb termékekkel lépnek a nagyközönség elé, hogy minél üdébbnek és hibátlanabbnak láttassa 2016-ban a nők bőrét. De nincs mese, ha a The face trendet akarod követni, bőrödet alaposan, típusának megfelelően kell ápold, mielőtt kisminkeled. Sok esetben az otthoni törődés nem elegendő, havi szinten kozmetikusnak kell a problémásabbakat karban tartani. A bőr a legnagyobb szervünk, és egyben arcunk kültakarója. A vele való törődés egy hosszútávú befektetés, ami a későbbi ráncképződést is akár 10 évvel késlelteti. Tehát megéri.

Íme, a The Face irányzat:

A trend eszenciáját a bőrkép jelenti. Fontos, hogy mielőtt nekiállsz az alapozásnak, bőrradírozással kezdj. A radír eltűnteti az elhalt hámsejteket, kisimítja a bőrt és utat enged a hidratálónak. A nappali hidratáló tejek vagy gélek szívódnak fel a leggyorsabban, így az alapozónak remek bázist teremtenek. A szemkörnyéket külön ápold, remek szilikonos készítmények simítják ki a felszínt, így a korrektorod nem fog megülni az apró szarkalábakban. Ajkadon használj szájápolót, ehhez a lookhoz a cserepes ajak nem játszik.

Bőrtípusodnak és bőrszínednek megfelelően válassz alapozót! Nagyon nem menő a vastag alapozás, így átlátszó fedéssel dolgozz, a bőrhibákat helyileg, korrektorral tüntesd el. Hagyd, hogy látszanak a szeplőid, az alapozó csak a bőr kiegyenlítésére szolgál. A krémes ragyogás a friss, atletikus bőrhatást imitálja, ezt akarjuk elérni. A szemöldökünkre színezett szemöldök zselét használjunk, ne rajzoljuk át, mert az keményítené a vonásainkat. A szemhéjunkon leginkább egy bőrközeli, enyhén gyöngyház-fényű, krémállagú terméket használjunk. A hosszantartó hatásért keressük a vízálló zseléket.

Szempillánkat nagyon enyhén, csak gereblyézzük át egy sötétbarna szemspirállal. Déli típusúaknak elég, ha csak pillát pödörnek…ők a mázlisták . Ebben a trendben nincsenek kontúrok a szem körül.

Annál fontosabb, hogy a szemkörnyéki karikák alaposan el legyenek korrektorral tüntetve. Itt kell a szaktudás, hogy megfelelő termékkel dolgozzál, ezért kérd ki egy profi tanácsát.

Az arcon a hidratált ragyogást, krém pirosítóval tudod tovább fokozni. Egy rózsás árnyalat imitálja leginkább a kipirult hatást.

A szájon rúzst használj, mindenféle kontúr nélkül. Keress a szájszínedhez leginkább hasonló árnyalatot, szintén krémes textúrával. Csak pöttyökben vidd fel a szádra, mintha a saját ajkad lenne ennyire tökéletes. Kész is van a smink, mely az anyósok álma.


Fotók: M.A.C