Így készítsd el a Broken doll sminket!

2016. április 15.
Páll Adrienn nemzetközi sminkmester és a Beautystic személyre szabott sminkoktató applikáció művészeti vezetője bloggerként jelentkezik nálunk hétről hétre. Mostani posztjával bevezet minket a tavaszi-nyári sminktrendekbe, és megmutatja, hogyan sajátíthatjuk el azokat a hétköznapokban.

Sokat gondolkodom azon, hogy a trendek kialakulását és milyenségét mi motiválja leginkább. A változó ruhaköltemények és azok színei, vagy éppen az új alapanyagok melyeket a luxusmárkák fejlesztenek ki? Emlékszem a MAC-es múltamból a legérdekesebb külföldi mítingjeim egyike az volt, amikor a cégtől egy 3 fős stáb mesélte el, hogy hivatalból járják a világ nagy városait. Felkeresik azok legmenőbb éttermeit, szórakozóhelyeit, végig mennek a legforgalmasabb shopping utcákon, hogy információkat gyűjtsenek a modern nőről és új szokásairól.

Különböző felkapott kultúrák is elképesztő hatást gyakorolnak a divatra. Gondoljunk csak a 20-as évek wamp-jaira, akik a török nők hennázási szokásait tették divatossá az európai nő számára. Vagy éppen a pár éve befutott BB krémre, mely Koreából származtatható és jótékony, bőrmegújító hatásáról lett itthon is híres.

Arra jutottam, hogy akár hogy is nézzük, a divat számára mi vagyunk a legnagyobb inspiráció. A mai nő, aki kevés idővel bír és megfontoltan költi a pénzét. Fontos neki azonban a megjelenés és a stílus, de kivitelezhetetlen számára otthon, napi szinten megalkotni az újságok retusált világát. Ebből adódóan az elmúlt években divat lett a tökéletlenség! Nézzük, ez a tézis hogyan fest a sminkek területén!

Broken Doll részletesen

Ennél a trendnél a bőr natúr-matt hatású. Az alapozó felvitele szellős. Fontos, hogy a szeplők átlátszódjanak, és a bőr valóban bőrszerű maradjon. A homogén hatást csodásan tudjuk fokozni a T vonalban felsatírozott áttetsző púderrel, így a kifényesedésre hajlamos részek sem fognak gondot okozni. Ennél a trendnél a fókusz a szemeken van, így sem a pirosítás, sem az árnyékolás nem játszik szerepet. A szemöldök természetes formáját jellemzően átlátszó szemöldök-zselével emeljük ki.

A szemeken – a pislogó hajasbabákra legjellemzőbb – hosszú szempilláké a terep. Ezek a pillák lehetnek hosszúak és sűrűek a többszöri szem-spirálozástól , de nagyon trendi a különböző formájú és méretű műszempillák alkalmazása is. Lehet simán a kifestetlen szemhéjra ragasztani őket, de menő a tusvonalas kombináció is. A lényeg, hogy nem kell, hogy hibátlan legyen az applikációnk.

A szánk maradjon kontúr nélküli, előnyben a babaszínek használata. Halványrózsaszín, bézs, barack mind jó kiegészítései ennek a looknak. A lényeg, hogy a szemeken maradjon a hangsúly, és csak élvezzük gyermekien a pislogást!