Legyél a lustre sminktrend mestere!

2016. április 25.
Szépségbloggerünk, Páll Adrienn nemzetközi sminkmester és a Beautystic személyre szabott sminkoktató applikáció művészeti vezetője ezen a héten a „lustre” sminktrend rejtelmeibe vezet be benneteket.

Nem győzöm eleget hangoztatni a tanítványaimnak, hogy a mai divatos nő sminkje apró részleteken és finomságokon múlik. A bőrünk szépsége életmódunktól, törődésünktől és persze a genetikai adottságainktól függ. Mivel már nem menő arcunkon a vakolt hatás, fontos hogy testünk kültakarója magában hordozza az ápoltságot. Ha ezt sikerült elérnünk, akkor viszont a sminkelés egy új dimenziója nyílik meg előttünk. Bőrünk dekorálása különböző textúrájú termékekkel az idei év egyik trendjének legfontosabb eleme.

Kamaszként ész nélkül púderoztunk, hogy matt legyen az arcunk. Ha pedig ünnepi hatást akartunk elérni, csillámport tettünk a szemöldök- és a járomcsontunkra. Divatosak voltak a csillámos hajlakkok, amelyek használata elengedhetetlen volt az alkalmi kontyoknál, frizuráknál. Ez a nagyszemcséjű highlight effekt semmiképp sem a visszafogottságról szólt.
Sminkes múltam során az arc karakterének kiemelése mindig nagyon fontos volt. Amikor megjelentek a selyemporok és a szatén fényű pigmentek, a kontúrozás technikáját még dinamikusabban lehetett alkalmazni. Aztán szép lassan trendi lett a természetes bőrtextúra és a vele járó természetes ragyogás. De miért is szeretjük ennyire a csillogást?

A csillogás „öltöztet”. Vonzza a tekinteteket, szexissé varázsol bennünket. Arcformánk kihangsúlyozása mellett, bőrünk szépségére is fel tudjuk hívni vele a figyelmet, anékül, hogy agyonsminkelnénk magunkat. A krémes fényhatás egészséges ragyogást ad, mintha szuper-hidratáltak lennénk. Meg amúgy is. A nő, olyan, mint a szarka: minden kell neki, ami csillog.

Nézzük meg, hogy az idei LUSTRE sminktrend milyen ragyogást ígér számunkra:

A bőr ennél a trendnél natúr matt hatású. Az egységes bőrtónus homogén felszínt biztosít a csöppnyi árnyékolónak, amivel az arc karakterizálását érhetjük el. A highlight effekt viszont annál nyilvánvalóbb az arc magasan lévő pontjain: homlok közepe, orrnyereg, járomcsont csúcsa, ajakcsont, állcsúcs. A krémes ragyogás gyönyörűen veri vissza a fényt és ezáltal csodásan emeli ki a bőrt magát. A trendnek ez a fókuszpontja.

A szemeken ugyanez a helyzet. A bőr tónusánál 2-3 árnyalattal sötétebb barna szemhéjfestéket használunk, melyet lazán elsatírozunk a mélyítőívben. A szem mozgópontjára az archoz hasonlóan, krémesen csillogó bézses festéket alkalmazunk. Szempillaspirálból és szemöldökceruzából éppen hogy csak teszünk.

A szájunk natúr hatású, itt a fényesebb hangulatú rúzsoké, vagy szájfényeké a terep. Kontúrceruza nélkülözésével a kopottabb szájszínek a jellemzőek.

Fotók: M.A.C