Így formázzák az orrot szike nélkül!

2016. április 27.
Alig egy éve söpört végig az interneten az a lenyűgöző videó, amelyben a sztárok egyik elsőszámú Los Angeles-i bőrgyógyásza egy negyedórás rutin beavatkozással formálja újjá páciense orrát. Mindezt szike használata, és hosszú felépülési idő nélkül, csupán hialuronsav befecskendezésével. Bemutatjuk a mostantól Magyarországon is elérhető forradalmi, mégis igen egyszerű vágás nélküli eljárás előnyeit a drasztikusabb, sebészeti (invazív) verzióval szemben.


Nézd meg a videót a látványos beavatkozás eredményeiről (Dr. Simon Ourian)

A nem sebészeti orrkorrekciós plasztikákat bemutató videók és „előtte-utána” fotómontázsok csupán az utóbbi 1-2 évben kerültek ennyire előtérbe az interneten, igaz ezzel párhuzamosan egyre nagyobb szeletet követelnek maguknak a legkeresettebb non-invazív beavatkozások listáján. De nézzük, miért is számít ez ma az egyik legforróbb trendnek az esztétikai beavatkozások palettáján.

Jelszó: természetes megjelenés!

Az arc szimmetriája az egyik döntő tényező abban, hogy szépnek látunk-e valakit és ezt nagymértékben befolyásolja az orrunk alakja, nagysága formája. Bevallottan, vagy nem, sokan szívesen változtatnának is rajta kisebb-nagyobb mértékben. Az orrműtéttel járó áldozatok viszont komoly visszatartó erőnek számítanak: fájdalom, hosszabb felépülés, kérdéses végeredmény, és persze jelentős, akár 400-500 ezer forintos kiadás.

És hogy miért csak most nyert ilyen robbanásszerűen teret ez az új trend? „Azért most, mert a szépészeti trend, a minimálisan invazív beavatkozások és a természetesség irányába megy. Mivel egyre szélesebb körű a hialuronsav alkalmazása, egyre újabb és újabb indikációk jelennek meg – így kezdték el alkalmazni az orr környékén is. Először leginkább Ázsiában, mivel ott trend az európai külső elérése, és a széles ázsiai orrformát hialuronsavval nagyon szépen meg lehet emelni, vagyis vékonyítani lehet.” – adja meg a kérdésre a választ Dr. Papp Ildikó, esztétikai bőrgyógyász, a Körúti OrvosEsztétikai Centrum vezetője.

A non-invazív hialuronsavas orrkorrekció nők és férfiak sokaságának ad esélyt arra, hogy kevésbé drasztikusan szabaduljanak meg a zavaró, apróbb alaki problémáktól. „Ez a fajta „mini orrműtét” zseniális, ugyanakkor egyszerű megoldást nyújt számos orrforma-problémára, így például a kiálló orrcsont, görbületek, kidudorodások, túl lapos vagy mély orrnyereg, vagy formázásra szoruló orrhegy egyaránt gyönyörűen kezelhető vele. Volt már a praxisomban szorongó 16-17 éves, aki nem akart drasztikus beavatkozást, de akadnak férfiak, akik félnek a műtéttől, sőt, színésznők is, akik érthető módon nem akarnak feltűnő változást. A cél náluk is a természetesség.” – mondja doktornő.

A beavatkozás másik nagy előnye, hogy azonnali eredménye van, nem kell hosszú időre otthon maradni, és még véletlenül sem kell kizökkenni a megszokott életritmusunkból miatta. Sportolhatunk, bulizhatunk, dolgozhatunk már 1-2 nappal a beavatkozás után.

Fontos tudnunk, hogy a beavatkozás visszafordítható és bármikor korrigálható az eredmény is, hiszen pontos, precíz technikával finomabban lehet formázni, a kisebb egyenetlenségeket. Sokan félnek a műtéttől, mert nem kevés példa van az elrontott beavatkozásokra, ebből a szempontból a feltöltéses orrkorrekció sokkal megnyugtatóbb, nem végleges eredménnyel járó eljárás, mert a hialuronsav felszívódik, ugyanakkor 1-1,5 évre tartós eredményt nyújt.

A fájdalmat nehezen tűrőknek az sem mellékes, hogy teljesen fájdalommentes, viszont értelemszerűen kisebbítésre nem alkalmas. Az előnytelen szögeket, dudorokat, formákat az alig 20-30 perces beavatkozás során viszont gyönyörűen el tudják tüntetni, egyenessé tehetik az orrvonalat, harmonikusabbá téve ezzel az egész arcot.

Biztonságos kezekben

Maga a beavatkozás nem csak hogy valóságos művészetnek tűnik, hanem művészi precizitást, komoly ismereteket, szépérzéket, tapasztalatot is követel. Nagyon kevés olyan esztétikai orvos létezik, akik végeznek ilyen jellegű beavatkozást. Csak olyan szakemberhez érdemes fordulni, aki kellő tapasztalattal és tudással rendelkezik, hiszen a rosszul beadott töltőanyag, illetve a túl sok hialuronsav akár az orrszövet elhalásához is vezethet. Túl olcsó kezelés esetén pedig fennáll a veszélye annak, hogy nem prémium minőségű hialuronsavval dolgoznak, így a nem kívánatos eredmény akár visszafordíthatatlan is lehet.

A hasonló „mini orrformázásnak” szépen tágíthatóak a határai, a rendelkezésre álló esztétikai beavatkozások helyes, és persze okos felhasználásával. „A hialuronsavval feltöltésen túl akár felszívódó szálak bevezetésével formálhatjuk az orrot, de létezik néhány praktika, amivel megemelhető például az orr hegye is.” – tér ki az extra lehetőségekre Dr. Papp Ildikó, hozzátéve, hogy olyan pácienseik is vannak, akik az orrplasztika korrekciójára választják a feltöltést, mert nem elégedettek az orrplasztika eredményével.