Hot cherry – az ajakhangsúlyos tavaszi sminktrend

2016. május 05.
Szépségbloggerünk, Páll Adrienn nemzetközi sminkmester és a Beautystic személyre szabott sminkoktató applikáció művészeti vezetője a tavaszi-nyári sminktrendekbe vezet be minket, ezúttal pedig a „hot cherry” alapjait mutatja be.

Szinezni az arcunkat egy csodás játék. Biztos észrevettétek már, hogy különböző árnyalatok, mennyire eltérő érzeteket tudnak kiváltani. Amikor fáradtan ébredek vagy a kinti időjárás lehangoló, automatikusan nyúlok az élénk színű felsőrészeim, kiegészítőim vagy éppen rúzsaim felé. A jól megválasztott színekkel üzenünk a külvilágnak is. Piros ruhában szórakozni menni biztos befutó, ha ismerkedni akarunk. Sminkesként a professzionalitást leginkább talpig feketében tudom közvetíteni a környezetem felé. A Színek erejét már hosszú évek óta a pszichológiai kísérletek is igazolják. Itt van például a Lusher-féle teszt, mellyel a személyek    egyes színekhez való viszonyulásának meghatározásával személyiségrajzot állíthatunk fel.

Miért ne tegyük színesebbé a hétköznapjainkat egy jól kiválasztott élénk szájszínnel? Tudtátok, hogy világszerte a legtöbbet eladott sminktermék a múlt század óta a rúzs? Ajakfestékkel lehet a legkönnyebben feldobni az arcunkat. Könnyű a felvitele a jól kialakított tégelyből, kis helyen elfér és gyorsan frissíthető. Millió féle textúra és szín áll a rendelkezésünkre és a szuper tartósság sem probléma, sőt, a csókálló megoldások is a rendelkezésünkre állnak. Amikor már szemhéjunk nem elég feszes, a szánk még mindig jól dekorálható. Nem csoda, ha a divat is imádja az ajak-hangsúlyos trendeket.

Lássuk hát a Hot Cherry-t:

A bőrünk kidolgozottsága legyen aprólékos, felszíne krémesen natúr hatású. A szemkörnyéki karikáinkat egy jó fedésű korrektorral tüntessük el. Ebben a trendben a pirosítás nem jellemző, csak nagyon enyhe árnyékolást és highlight-olást alkalmazzunk az arcunk csontozatához igazodva.

A szem-sminkünk szinte csak korrektorral kiegyenlített szemhéjra és enyhe spirálozásra korlátozódjon. A szemöldökünk vagy teljesen natúr legyen, vagy halványítsuk egy kis korrektorral. Fontos, hogy egy törékeny nő pillantson ránk vissza a tükörből, így ne használjunk kontúrszíneket se a pillatőnkre sem pedig szemhéjpúderként.

Ebben a trendben a hangsúly egyértelműen a szájakon van. A vörös, narancs, fukszia színek minden féle árnyalata viszi idén a prémet. Az ajakfestés legnagyobb technikai és textúrális arzenálja áll a rendelkezésünkre. Idén divat a matt, a krémes csillogású és az egészen fényes rúzs is. Lehet kontúrosan kirajzolt dizájnnal, ombrefestéssel vagy éppen kopott hatású applikációval virítani… kinek mi tetszik. Éljenek az élénk szájszínek!

Fotó: M.A.C