Ezért imádjuk a koreai bőrápolást

2016. május 06.
A koreai bőrápolás egyre népszerűbb, aminek szépségbloggerünk, Tindigo is nagy rajongója, igaz, nem gondolja, hogy minden kozmetikum, ami koreai, jobb, mint az európai.


Profimédia-Red Dot

Mielőtt egy koreai kozmetikum mellett döntenénk, ugyanúgy meg kell nézni az összetevőlistát, mint egy európai vagy bármilyen más kontinensről származó kozmetikumét. Ott is vannak szép összetevőlistás termékek, és olyanok is, melyek többet ártanak a bőrünknek, mint használnának. Azonban a szépségideál és a bőrápolási filozófia is nagymértékben eltér az európaitól, így bőven van okunk, hogy szeressük a koreai „beauty” dolgokat.

•  A szép bőr a fehér bőr. Ellentétben az európai és amerikai ideállal, ahol a barna bőr sajnos még mindig divat, és a nők még mindig képesek a bőrt tönkretevő szoláriumokba befeküdni, Koreában a nők azért tesznek meg mindent, hogy fehérek legyenek. Mivel 80%-ban a bőröregedésért a napfény felelős, a koreai nők nem csak jó genetikájuknak köszönhetik a sima, feszes bőrüket, hanem annak, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a fényvédelemre.
•    Imádják a ragyogó, fényes bőrt, az úgynevezett „dewy finish”-t. Nálunk nagyon sokan imádják a matt alapozókat, és próbálnak minden erejükkel azon lenni, hogy teljes mértékben megakadályozzák a bőr kifényesedését. Ráadásul a matt hatás nagyon kiemeli a ráncokat, már csak ezért is érdemes erre figyelni. Az egészséges bőr ragyogó, és fényes. A koreai bőrápolási termékek és sminkek egyaránt előnyben részesítik a gyönyörű ragyogó bőrt.
•    Ha te is olyan fehér bőrű vagy, mint én, akkor különösen hálás leszel a koreai alapozókért, korrektorokért, ugyanis ott könnyen lehet találni megfelelően világos alapozót. Sajnos a nálunk kapható alapozóknál nagy problémám, hogy nem tudok színt választani, mert a legvilágosabb is sötét.
•    Nem várnak egy terméktől csodát. Bőrápolási rutinjuk akár 10 lépésből is állhat. Az egyes bőrproblémákra külön-külön terméket használnak.
•    Imádnak rétegezni. Egy olyan vérbeli krémmániásnak, mint nekem, mi szerezhetne nagyobb örömet, mint egymás után akár 10 kozmetikumot is felkenni? Egyébként egy ilyen rutinnal nagyon jól orvosolható az összes bőrproblémánk, hiszen az egyes bőrproblémákra külön-külön kozmetikumot vethetünk be.
•    Nagy a választék nem csak szérumokból, hanem esszenciákból és ampullákból is. Ezeket a szérumokhoz hasonlóan egy-egy célzott bőrprobléma orvoslására fejlesztettek ki, van köztük olyan, mely vízhiányra vagy éppen anti-agingre jó.
•    Imádják a kémiai hámlasztókat. Nálunk a legtöbb nő nem is tudja, hogy az otthoni kémiai hámlasztás mit takar, és sokkal inkább a kozmetikusok kiváltsága, semmint az otthoni bőrápolás szerves része. A kémiai hámlasztás csodásan megújítja a bőrt, nagyon hatékony pattanások, mitesszerek, foltok és bőröregedés ellen is, ezért érdemes bőrápolási rutinunkba illesztve élvezni jótékony hatásait.
•    A koreai szövetfátyol maszkok extra kényeztetést nyújtanak a bőrnek. Nem mondom, hogy nem lehet élni nélkülük, de nagyszerű kiegészítői egy jó bőrápolási rutinnak.