Ilyen a crayon, vagyis a rikító sminkek trendje

2016. május 12.
Szépségbloggerünk, Páll Adrienn nemzetközi sminkmester és a Beautystic személyre szabott sminkoktató applikáció művészeti vezetője mostani posztjával bevezet minket a crayon sminktrend rejtelmeibe.

Kamaszként bátran vágunk neki annak a metamorfózisnak, amit a smink eredményez. Nekem ez az időszak a 80-as évek közepén zajlott, akkor, amikor a pop kultúra az MTV-n keresztül óriási erővel hatott a fiatalokra. Madonna, Cindy Lauper, Boy George csak páran ebből az időszakból, akik extravagáns külsejükkel fémjelezték művészetüket és klipjeikkel megbabonáztak bennünket. A rikító színű ruhák, kiegészítők és természetesen a hozzájuk passzoló frizurák és sminkek elengedhetetlen kellékei voltak ennek a rendkívül hivalkodó időszaknak. Természetesen rebellis alkatom és a fiatalságom elevensége habzsolta ezt a divat adta önkifejezési lehetőséget.

Érdekes 30 év távlatából a mai sminktrendeket szemlélve újra megelevenedni látni egy hasonló, vivid stílust. Természetesen a divat mindig megújulva, modern termékekkel, új applikációs metódusokat alkalmazva ismétli önmagát. Kérdés, hogy Magyarországon mostanság mennyire vagyunk bevállalósak? A fiatalság hogyan éli meg és hogyan reagál a kihívó stílusokra? Ciki kitűnni vagy menő? A 80-as évek hiánygazdaságában mindent megtettünk, hogy másképp nézzünk ki, mint amit az állami boltok cuccaiból lehetett kihozni. Most mennyire fontos az egyediség? Ezt a bulizáshoz passzoló trendet, ajánlom minden bevállalós csajnak! Élvezzétek az extravaganciát!

Íme, a crayon:

A bőr tökéletesen lealapozott, natúr matt textúrájú. Az egységes bőrtónus elengedhetetlen bázisa ennek a trendnek. Nem jellemző a pirosítás, sem az árnyékoló használata. A bőr, mint egy tökéletes vászon kell, hogy pompázzon.
Ebben az irányzatban a szemeken a hangsúly. Satírozz a szemhéjadra egy minél élénkebb szemhéjfestéket!

Az applikáció lehet nyújtott, vagy körszerű. Alkalmazhatod csak a felső szemhéjadra, vagy csak az alsó szempillasorod köré elfüstölve. Csak játssz, a szemformádhoz legkedvezőbb formákkal szabadon! A szabály az, hogy nincs szabály. A hatást legjobban csillogó pigmentekkel fokozhatod, melyek ad hoc jelleggel legyenek felterítve a kifestett részekre. Az erős szemsminkhez, természetes szemöldök és szempilladizájn passzol. A modernitás alapja az egyszerűség.

A száj kifestésekor dönthetsz szabadon: tehetsz erős színt, mely fokozza a drámai hatást, vagy lehetsz teljesen visszafogott, mellyel a szemhangsúlyosságot tudod erősíteni. A lényeg, hogy merj kisérletezni!

Fotó: M.A.C