Teen spirit – új trend a szépségvilágban

2016. május 25.
Szépségbloggerünk, Páll Adrienn nemzetközi sminkmester és a Beautystic személyre szabott sminkoktató applikáció művészeti vezetője ezúttal azt mutatja meg, milyen is a teen spirit szépségtrend.

Sokan nem tudjátok, de a sminkes egy produkció során nemcsak az arc dekorálásáért felelős. Minden kilátszó bőrfelületet (dekoltázst, hátat, kézfejet, stb.) „kamera-kész” állapotba kell hoznunk. Ha tűző napon van a felvétel, mi kenegetjük fényvédő faktoros krémekkel a szereplőket. Produkciója válogatja, de bevált szokás, hogy a modellek haját is néha mi fésüljük be.

Fotózásokon, forgatásokon a mai napig automatikusan ellenőrzöm a szereplők körmeit, és ha kell, manikűrözök, majd a megfelelő színnel kilakkozom őket. A sminkes táskámban állandó helyet foglal a manikűrkészlet, aceton mentes lemosó, egy átlátszó, egy bőrszínű és egy vörös árnyalat. A felszerelésem olyan, mint egy mini-drogéria. Minden van benne…

Csúcsprodukciókon ahány feladat van, annyi szakember dolgozik. A múltban MAC-es színeket képviselve sminkeltem a milánói Fashion Weeken. Az egyik legnagyobb élményem az volt, amikor idő hiányában a fodrásszal és a körmössel egy időben dolgoztunk ugyan azon a modellen. Gondolhatjátok micsoda koncentráció volt figyelni a sminkelésre, úgy, hogy mindenki gördülékenyen tudja végezni a munkáját. Minden modell körül egy mini-hangyaboly serénykedett, a végeredmény magáért beszélt.

Egy nő külsejére a körmei ápoltsága és annak dekorálása „teszi fel a pontot”. A műkörömépítés elterjedésével, majd a gél-lakkozás technikájával a körömlakkozás a legnagyobb csúcsát éli napjainkban.  Végre akár 2-3 hétig is tart a kezünkön a festés, ráadásul a szolgáltatás elérhető áron van, így nem számít luxusnak. Mindezek eredményeként a körömfestés napjainkban akkora divat lett, hogy a sminktrendek közé idén, két körömtrend is bekerült. A kifutókon és a divatfotózásokon a kívánt image erős pillérjét képezi a kéz egyedi dekorálása, amely egy új önkifejezési eszközzé nőtte ki magát. Tudjátok, idén a jelszó: All or Nothing. Kezdjünk a vagányabb trenddel, ahol a dizájn-elemekben nincsenek határok!

Nézzük a teen spiritet!

–    Ide tartoznak azok a körömlakkok, amelyek nagy csillámokat tartalmaznak. Erős színekben, sokszor holografikusan irizálnak.
–     Olyan lakkok, melyek domborzatosan száradnak, ezáltal az eddigiektől teljesen eltérő felületet alkotnak.
–    Új lakkozási módszerek, ahol a körmök akár minden ujjon más színben pompáznak.
–    Sellőporozás…
–    Az úgynevezett köröm applikációk. Ennél a lakkozási módszernél a körömre mindenféle dekor anyag van felragasztva. Itt csak a képzelet szabhat határt… A kifutókon találkoztunk gyöngyös körmökkel, farmeranyaggal beterített dizájn-nal és még sorolhatnám.
–    Arany-ezüst-rozé színű fóliák gél-lakba történő beágyazása az ékszerszerű metál hatást eredményezi.
A szabály az, hogy nincs szabály! Bármi menő, ami egyedi! Merj Te is próbálkozni!