A szálbehúzás befutói

2016. június 04.
A minimálisan invazív, mégis kifejezetten eredményes arcfiatalító eljárások között világszerte a legnépszerűbbek közt jegyzik a szálbehúzást. A „mini ráncfelvarrásként” is emlegetett technika három leghatásosabb verzióját mutatjuk be.


Profimédia – Red Dot

A hollywoodi sztárok jelentős része nem véletlenül teszi le a voksát a szálbehúzások mellett, hiszen az arcról ténylegesen több évet „leradírozó” eljárás, amellett, hogy hatékony, nem hagy szemmel látható, árulkodó nyomokat – kitéve őket a paparazzik és a nemzetközi sajtó figyelő szemének. Itt nincsenek a rosszul alkalmazott Botox-miatt megfagyott vonások, a hylauronsavas túltöltések miatti puffadt arcok, de még csak a bőrön éktelenkedő apró bemetszésekkel sem kell számolni. Az egyre népszerűbb orvos-esztétika technikának számos válfaja létezik, ezek közül mutatjuk be a három, a Körúti Orvosi Centrum kínálatában is megtalálható leghatásosabbat, valamint azt, hogy melyik, kiknek lehet tökéletes választás!

FTC Bioszálas arckontúrozás

Az arckontúr javítására sokan már a 30-as éveinkre „megérünk”, ekkorra ugyanis az apróbb ráncok, a bőr megereszkedése kristálytisztán jelzi a bőröregedési folyamatok elindulását. A sebészeti face lifting azonban még korai ilyenkor, ellentétben a Lead Fine Lift, Fine Thread Contour vagy vékonyszálas kontúr terápia néven is ismert FTC Bioszálas arckontúrozással, ami a fiatalok arckontúrján nagyon szépen javít, a lógó arcbőrt pedig gyönyörűen és akár 1,5-2 évre megemeli.

Az idő múlásának hatásaival több fronton dacolóknak az sem mellékes szempont, hogy más kezelésekkel is gond nélkül kombinálható (hyaluronsavas feltöltés, PRP Drakula terápia, dermaroller, lézeres kezelések, kémiai hámlasztás), ráadásul az arc mellett a test különböző helyein (nyak, kar, mell, has, deréktáj, csípő felső rész, alsó és felső lábszár) is alkalmazható. A 100 százalékban bio anyagok felhasználásával végzett terápia során, nincsenek vágások, így hegképződés, sőt gyógyulási idő sem, az ebédidős beavatkozáskor a fájdalom és a vérzés kockázata minimális.

Kezelésről:

A bio felszívódó szálak bőrben való elhelyezéséhez az izmokat nem kell elmozdítani a helyükről. Ugyanakkor a szálak a sejteket az első pillanattól fogva intenzíven működtetik és lassítják a bőr öregedési folyamatát. A hosszantartó kezelés három fronton vethetjük be: így az arckontúrozás (pl. arcvékonyítás, arcforma alakítása, megereszkedett bőr emelése), bőrmegújítás és anti-aging, vagyis a sejtek öregedési folyamatának lassítása.

Duo Lifting szálbehúzás

A minimálisan invazív arcfiatalító beavatkozások táborát erősítő kezelés akkor „alakít nagyot” az arcunkon, ha a problémáink köre a megereszkedett bőrből, mély orr-ajak redőből, fáradt arcvonásokból, netán aszimmetrikus vonásokból áll. Nagy előnye, hogy nem csupán lelassíthatja az arc és a nyak öregedési folyamatát, de segítségével elkerülhetjük az esetleges későbbi arcplasztikai műtéteket, sőt, a szemöldök esetében alkalmazva még a szemhéjplasztikát is. A népszerűsége nem véletlen. A kifejezetten biztonságos eljárás ugyanis 1-2 centimétert emel a megereszkedett arcrészeken, a hatása pedig 1,5-2 évig is tartós marad. A feszes, üde és ránctalan arcbőr ráadásul egy, a kezelt terület nagyságától 15-60 perces beavatkozás eredménye, ami után 24-48 órával már vissza is térhetünk a munkába és a hétköznapi teendőinkhez – legfeljebb ennyi idő szükséges ugyanis az esetleges duzzanat vagy bőrpír eltűnéséhez.

A kezelésről:

A hagyományos FTC bioszálaktól eltérően itt úgynevezett Cog felszívódó szálakat juttatnak a bőrbe vékonyszálas technikával. Ezek a szálak- a rajtuk található apró fogaknak köszönhetően – erősebben rögzítik a megemelt arcrészt, sokkal hosszabb ideig biztosítva ezzel feszes arcbőrt. Amellett, hogy több időre, és 1-2 centiméterrel megemelik az arcbőrt, a „jótékony” szálak serkentik a kollagéntermelést, élénkítik a helyi mikrokeringést, aktiválva regenerálódási folyamatokat és az elasztintermelést. Ugyan a szálak fél év alatt felszívódnak, a hatásuk akár ennek a négyszereséig kitart, hiszen párhuzamosan ezzel a dermisz megerősödik, a bőr és a kötőszövet feszesedik.

Silhouette Soft(TM) lifting

Az arcemelő felszívódó szálakkal történő kezelést nem véletlenül választották meg a tavalyi év legjobb orvosi arcfeszesítő termékének. A forradalmai beavatkozás a középkorú nőknek és férfiaknak ad lehetőséget arra, hogy vágás és műtét nélkül emeljék meg megereszkedett bőrüket és fiatalítsák volumenét vesztett arcukat. A fiatalabb, frissebb bőrre vágyók alig 40 perc alatt állíthatják meg és fordíthatják vissza az idő kerekét.
A 1,5-2 évig tartó hatás a bioszálakhoz hasonlóan a Silhouette Soft(TM) felszívódó, de jobban tartó, kétirányú kúpokkal rendelkező szálai esetében is adott, emellett az idősebb arcbőr esetében is hathatósan fejti ki pozitív hatásait, mégpedig három területen – regenerálás, anti-aging, lifting. Persze, ha a hatást és a látványt tovább fokoznánk, biztonságosan megtehetjük, hiszen javasolt más beavatkozásokkal kombinálni, úgy mint a hyaluronsavas vagy saját zsírral történő arcfeltöltés, Botox-kezelések vagy a ScarLet RF kezelés.

A kezelésről:

A 100 százalékban felszívódó szálak segítségével úgy fiatalodhatunk jelentősen és hosszantartóan, hogy közben nem kell vágással járó műtéten átesnünk. Maga a beavatkozás biztonságos, és még háromnegyed órát sem tart, de segítségével középkorúként is visszakaphatjuk az ideális „V” formájú arcunkat, illetve annak volumenét. Az sem mellékes, hogy a szemmel láthatóan fiatalabb arcért cserébe csupán minimális fájdalommal kell számolni.