Bemutatjuk a raw refined trendet!

2016. június 14.
Szépségbloggerünk, Páll Adrienn nemzetközi sminkmester és a Beautystic személyre szabott sminkoktató applikáció művészeti vezetője megmutatja nektek, hogyan sajátíthatjátok el a raw refined sminktrend alapjait.


Fotók: M.A.C

A téli hónapok vége felé, sóvárgunk a napfényért és az általa generált melegért. Vágyjuk a megújulást, szervezetünk szabad levegőért üvölt. Magam is napőrült vagyok, érzem, ahogy a testemen keresztül a lelkemig hatol az univerzum nagy mágusa.

A századfordulón a fehérített bőrhatás volt az áhított szépség forrása. Az arisztokrácia jelképeként tartották számon a sápadtságot. Majd a nők öntudatra ébredése és emancipációja teret adott a kültéri elfoglaltságok közkedveltségének, melyek során a nap tette a dolgát és lebarnította a bőrt. Ezzel, divatba jött a bronzolt hatás. Hosszú évtizedeken keresztül a strandokon ment a harc, hogy ki lesz barnább, versenyhelyzet alakult ki a napozószerek között.  Sorra nyíltak a szolárium szalonok, hogy télen is lehetőségünk legyen a nagyon menő csokiságra. Ha lesülünk, vékonyabbnak és egészségesebbnek tűnünk, így ez a look joggal nem megy ki azóta sem a divatból.  (Ráadásul a nap hatására D-vitamin jut a szervezetünkbe, mely a csontjaink masszívságáért felel.)

Az elmúlt 20 év légköri változásai, a föld ózonköpenyének elvékonyodása óvatosságra int bennünket. A napozással kapcsolatos védelemrendszer elengedhetetlenné vált, sőt sokaknak napon tartózkodni egyáltalán nem javasolt. Ezáltal egyre nagyobb teret kaptak az önbarnítók és különböző bronzosító sminktermékek, melyekkel instant módon és biztonságosan lehet előállítani a napbarnított hatást.

Íme, a raw refined trend, mely a modern „smink-barnaságot” állította a középpontjába.

A bőr kidolgozottsága ennél a trendnél is kulcsfontosságú. Válasszunk krémes textúrájú alapozót, a bőrhibáinkat nagy figyelemmel, helyileg orvosoljuk korrektor segítségével. A look lényege, hogy egy bőrünk tónusával harmonizáló krémes bronzolót úgy vigyünk fel, mintha a nap a délelőtti órákban csak megcsókolt volna bennünket. Arcunk legmagasabb pontjai szoktak a leggyorsabban lesülni, ezért a homlokcsont, a járomcsont, az orrnyereg és az álcsúcs kapja a bronz effektet!

A szemsmink az 1990-es évek sminkelési szokásából inspirálódik, viszont annál „spontánabb”. Jellemző a barnás és barackos árnyalatok 3D-s használata, enyhe krémes fénnyel. A szemek éles kontúrt mellőzik, a pillák csak enyhén festettek. A szemöldök natúr hatását szemöldök zselével lehet tökéletesíteni.

Az ajakfestés is a barnított hatást erősíti. Előnyben vannak a bézses és halvány tégla rúzsszínek, melyek a szájkontúr ceruzát nem láttatják. A kissé kopott szájfelszín, a rúzsunk, a viselése adta realitást foglalja magába.

Gyertek, barnuljunk együtt!