Romantikus menyasszonyi smink

2016. június 21.
Nem kérdéses, hogy egy nő életében az egyik legáhítottabb esemény, az esküvője napja. Szépségbloggerünk, Páll Adrienn nemzetközi sminkmester és a Beautystic személyre szabott sminkoktató applikáció művészeti vezetője megmutatja nektek, hogyan sajátíthatjátok el a romantikus smink alapjait.

Egy egész iparág épült arra, hogy ezen a napon minden álomszerű legyen. Talán a kislányként oly sokszor elhangzott hercegnős mesék csodavilágába szeretnénk magunkat beleképzelni az esküvőnkön? Vagy leendő kedvesünket akarjuk örökre elvarázsolni? Esetleg környezetünk hódolatára vágyunk, amikor ennyit készülődünk? Nem tudom, de az tény, hogy ezen a napon akar mindenki a legszebb lenni.

Nagyon érdekes tapasztalás 20 éves szakmai pályámon, hogy mi nők, milyen szubjektívan gondolkodunk a szépségről. Mennyire nem vagyunk tisztában arcunk természet adta adottságaival, ezáltal mennyire nem tudjuk, hogy mi áll jól nekünk. Éppen ezért, a legnehezebb pontja a menyasszonyi sminknek, hogy megértsük a megrendelőnk elképzelését és azt a legnagyobb alázattal, de szakmai határozottsággal és tudással ráalakítsuk az arckarakterére.

Többek között, ezért is elengedhetetlen a próbasmink, amit akkor szoktam elkészíteni, amikor már a menyasszonyom mindkét ruhája ki lett választva. Van fotó a kiegészítőkről, a bokréta színe ismert és kérésemre az ara legyűjtött egy jó pár sminkfotót is, ami a legjobban tetszik neki. Ilyenkor még fennáll az a kérdés, hogy ami egy fotón szereplő modellen jól áll, az valóban megállja-e a helyét menyasszonyi sminkként? Hogy az, hogy néz ki majd a kültéri felvételeken tűző napon, vagy éppen mennyire lesz tartós.

A legszebb sminkek abból az együttműködésekből szoktak kikerülni, ahol a menyasszony maximálisan megbízik a szakemberben, a szakember pedig arra törekszik, hogy a menyasszony legszebb önmagát a kívánt stílusban az arcára varázsolja. Íme egy pár stílus, amit a legjobban szeretünk:

Romantikus menyasszony:

Tökéletes, vízálló alapozás és korrektorozás. Fontos, hogy a bőr mattítva legyen T-vonalban, így a fotókon nem lesz zavaró csillogás.

–   Az arcrózsa babásan pirosítva, mintha a bőr egy kis mozgástól kipirult volna. Az orca sokat érintkezik ilyenkor, fontos, hogy a választott termék dörzsálló legyen.
–    Szemeken kizárólag földszínek, enyhén füstös satírozással, erős kontúrhatás mellőzve. Vízálló, zselés állagú szemhéjtermékek elengedhetetlenek.
–    Szempillák pödörve, vízálló szempillaspirállal átfestve. Szőkéknek barna, barnáknak fekete szín dukál.
–    A szemöldök enyhén, porral kihangsúlyozva vagy csak egy kis szemöldök zselével áthúzva.
–    Az ajak csókálló termékkel kontúrhatás nélkül kifestve. A korallos, barackos, mályvás színek

Fotó: Jámbor Zsófia

http://palladrienn.hu/sminktanfolyam_vizsgasminkek/