Ilyen a minimál menyasszony smink!

2016. július 05.
Az elmúlt években egyre nagyobb divattá nőtte ki magát a minimál sminkhatás. A szuper-natúr bőrkép, a földszínekben pompázó dekor-termékek, a finom kiemelési technikák, mind a természetességben rejlő szépséget hirdetik. Ez a tendencia a menyasszonyi sminkeket is érinti, hiszen a szolidabb személyiségű, a hétköznapokban is alig sminkelő nőknek, ez a stílus nagyon testközeli. Beautybloggerünk, Páll Adrienn anyagát olvashatjátok a témában!

A múltban az alkalmi smink kategóriába sorolt menyasszonyi smink elképzelhetetlen volt erős kontúrok, élénk pirosító, buja rúzsszín és műszempilla nélkül. Az országban a ’90-es évekig silány volt sminkválaszték, a profik színházi- vagy tv-s termékekkel dolgoztak, amik vastag, zsíros és kevésbé bőrbarát termékek voltak, így pocsék volt a komfortérzetük. Talán akkor alakultak ki a „maszk-hatás”, és a „vakolt-hatás” elnevezések. Azok a hölgyek, akik nem akartak egy harsány, nehéz érzetű sminket viselni a nagy napon, azok inkább magukat festették a drogériákban kapható silány választékból kapirgálva.
Azóta jó pár év eltelt, a vasfüggöny lehullt, és hála istennek, minden világújdonság elér bennünket, csak győzzük a gyors ütemű fejlődést követni. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy ne vesszünk el a termékarzenálban és ne higgyük azt, hogy ami a legújabb és a legtöbbet hallunk róla, az feltétlenül a legjobb is. A személyre szabottság irányelve a legcélravezetőbb.
Sosem felejtem el a bátyám esküvőjét 1987-ben, amikor is a leendő sógornőm a kozmetikusától sírva rohant haza, annyira nem érezte magáénak az ott elkészített dizájnt. 16 évesen lemostam Zizi arcát és a szedett-vetett kis neszesszeremből, nagy lelkesedéssel újrasminkeltem a nagy napra. Újra jókedvre derültünk, kezdődhetett a bevonulás. Ez volt az első menyasszonyi sminkem.

A „nagy ruhához, nagy smink dukál” alapelv már régen nem létezik. Még a világ nagy vörös-szőnyeges megmérettetésein is a legdíszesebb ruhákhoz is láthatunk szuper, natúr sminkeket, míg divatos egy szakadt farmer-atléta kombinációhoz egy fekete körsatírt rittyenteni. A szabály az, hogy nincs szabály. Viseld úgy magad, ahogy az neked a legjobban tetszik!

Nézzük, a minimál menyasszonyi smink jellemzőit:

A bőr kidolgozottsága kulcsfontosságú. Elengedhetetlen, hogy az alapozás a bőr természetes hatását adja vissza. A bőrhibákat helyileg orvosoljuk, engedjük, hogy a szeplők áttetsszenek. A felszín hidratált fényű, így enyhén csillog, csak az olajosodásra hajlamos T vonalnál púderezzünk.

A pirosítás hasonlítson egy gyermeki rózsás pírra. Az árnyékoló és highlighter felhelyezésénél az „éppenhogy” látszik effekt legyen mérvadó.

A szemeken a szatén fényű bézs és a barnák monokróm árnyalatai játszanak. A natúr hatás erős kontúrvonalak nélküli, így csak satíros szerkezetű kiemelések jöhetnek szóba a mélyítő ív mentén. A szempillák vízálló spirállal szépen tincsesre választva festettek.

A száj íve a negatív kontúrtól tökéletes, nem a ceruzától. A színválasztás a visszafogottság jegyében az ajakszín szinonimáit jelentik. A csókálló rúzs lehet matt, de fényes is. A jó hír az, hogy most minden divatos.

Fotók: palladrienn.hu