A nyári smink 7 aranyszabálya

2016. július 20.
Nyáron némiképp változtatnunk kell a sminkelési rutinunkon, hiszen a nagy melegben nem esik jól bőrünknek a nehéz smink, ezért ehelyett inkább a könnyebb érzetű, gyorsan elkészíthető sminkekre szavazzunk. Szabó Doris, az AVON magyarországi sminkmestere most elárulja, hogyan készíthetünk magunknak egyszerűen ragyogó, napcsókolta sminket, amely abszolút nyár-kompatibilis.

Nyáron nem csupán kevesebb ruhát öltünk magunkra, de sminkkészletünket is érdemes az öltözékünkhöz hasonlóan könnyíteni. Ilyenkor ugyanis fontos, hogy ne készítsünk magunknak erős sminket, hiszen a melegben a festékréteg túlságosnak nehéznek érződhet és könnyen el is kenődhet. Ráadásul ilyenkor arcunk is szép, bronzos színben pompázik, melyet vétek lenne vastag alapozóréteg mögé rejteni. Hogy megjelenésünk nyáron is tökéletes legyen, Szabó Doris, az AVON magyarországi sminkmestere összegyűjtötte, hogy mi az ideális nyári smink 7 legnagyobb aranyszabálya:

1.   Hidratálás: A sűrűbb, téli krémünket cseréljük egy könnyű formulájú darabra, mely nem zsírosítja el az arcbőrt.

2.    Napvédelem: Ennek a fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Mivel arcunkon vékony a bőr, így könnyebben leéghet, éppen ezért kiemelt figyelmet kell fordítani annak védelmére.

3.    Könnyű fedés: A nyár abszolút sztárjai a BB krémek. Ez nem is csoda, hiszen nem olyan sűrűek, mint a hagyományos alapozók, de mégis jól fednek, ezért nem is kell feláldozni az alapozó adta tökéletes bőr látszatát a praktikusság oltárán. Egy lépésben ápolják és hidratálják a bőrt, egységesítik annak tónusát és óvják arcunkat a nap káros sugaraitól is.

4.    Szemek finom árnyalása: Szemünk hangsúlyozásáról természetesen nyáron sem szabad megfeledkezni. Az elkenődés elkerülése végett válasszunk ehhez vízálló, krémes szemhéjfestéket. Amennyiben ennél intenzívebben szeretnénk szemeinket hangsúlyozni, a fekete szemceruza helyett most válasszuk folyékony szemhéjtust és keretezzük szemeinket vibráló nyári színekkel. Végül pedig nem hiányozhat a szempillaspirál sem.

5.    Üde, ragyogó arcbőr: Ehhez két dologra van szükségünk – egy halvány pírt adó pirosítóra, amellyel orcáinknak adunk egy kis színt, illetve egy ragyogó highlighterre, amellyel arccsontunkat emeljük ki. A még szebb eredmény érdekében az arccsontokon kívül hangsúlyozhatjuk a járomcsontot, szemöldökcsontot, és az orr élét is a highlighter segítségével. Ezáltal teljes lesz az összhang, és a legújabb trendeket követve gyönyörűen kiemelhetjük bőrünk természetes szépségét.

6.    Bronzosítás minden mennyiségben: A bronzosítás örök sláger marad minden nyáron, hiszen gyönyörű látványt nyújt, ahogy az apró csillámszemcsék megcsillannak arcunkon a napfényben és kiemelik bőrünk barnaságát. Ehhez vigyük fel orcánkra a barnító gyöngyök kiválasztott árnyalatát finom, sepregető mozdulatokkal egy nagyobb fejű púder-, vagy pirosító ecset segítségével az orcákra, a halánték és áll vonalára, a hajtő vonalára és az orrnyeregre. Az eredmény akkor a leglátványosabb, ha nem éles vonalak határolják, hogy merre haladtunk az ecsetünkkel, hanem egy leheletnyi bronzos tónus jelenik meg az arc kiemelkedő részein, mintha csak a nap csókolta volna meg ezeket a területeket. Az üdeség fokozásának érdekében tehetünk egy kis pirosítót az arcunk almácskáira.

7.    Gyümölcsösen színes, ragyogó ajkak: Nyáron a matt finisű rúzsok helyett ismét a fényes darabok kerülnek előtérbe.