Ilyen a szofisztikált menyasszony smink

2016. augusztus 02.
Szépségbloggerünk, Páll Adrienn nemzetközi sminkmester és a Beautystic személyre szabott sminkoktató applikáció művészeti vezetője ezúttal a szofisztikált menyasszony sminkirányzatról ír nektek.


Fotó: Buknicz Tímea

A 80-as évek giccsbe hajló divat-parádéja óta, sminkes berkekben sokszor hallható: ha a szemedet fested ki erősen, az arc többi részét  ne hangsúlyozd, így lesz modern az összhatás. Vajon ez működik fordítva is? Avagy erős szájfestéshez natúr szem dukál? Az elmúlt évek nagy visszatérő smink-kelléke a rúzs. A mostani női ideáll egyik ismérve a telt ajak, melynek kiemelése egy vivid árnyalattal, rendkívül markáns és egyben szofisztikált külsőt tud kölcsönözni viselőjének. A menyasszonyi ruhák világos árnyalatai szinte könyörögnek a színes ajakért. A szőkétől a barnáig, a vöröstől a feketéig, nincs olyan hajszínű nő, akinek a fehér ruhához ne passzolna egy szép élénk rúzs.

Eloszlatja a sápadtságot, kiemeli a szemszínt és a mosolyt még édesebbé varázsolja. Egyik kedvenc magazinomban, az olasz Sposa esküvői editoriáljaiban az intenzív ajakfestésre, rengeteg példát látunk. Ennek ellenére hazánkban nagyon kevés menyasszonyi smink készül szájhangsúllyal. Ez lehet valami kulturális beidegződés? Vagy csak egyszerűen félünk, hogy felcsókoljuk a vőlegényünkre és a vendégeinkre a rúzsunk? Persze. Ki akarna ilyet?


Fotó: Jámbor Zsófia

Örömmel jelentem, a csókálló rúzs, már nem csak ígéret tárgya. Én magam napi szinten használom az ajkamon, hisz erős szájmimikám miatt, semmi más nem marad rajtam. Tehát hölgyeim, aki valami nagyon elegáns dizájnban gondolkodik menyasszonyi smink kapcsán, az éljen a lehetőséggel és fesse tartós rúzzsal élénkre a száját!

Íme az ajánlott smink-dizájn:

A mai divatos bőrkép függvényében, az alapozó legyen áttetsző, a nagyobb fedésre szoruló területeket helyileg, korrektorral kezeljük. A nagy napon előnyös a  natúr-matt bőrtextúra. A rúzs élénksége épp elegendő, hogy feldobja arcunkat, így csak egy bronzolót, vagy árnyékolót használjunk pirosító gyanánt. Arcunk csontozatát krémfényű highlight termékkel hangsúlyozzuk.

A szemeket a 90-es évek letisztult földszíneivel fessük ki. A pillatöveket a fotók miatt érdemes egy vékony, vízálló tusvonallal éppen hogy kiemelni. A szempillák természetesen szintén vízálló spirállal legyenek átfésülve. Az összhatás miatt elegáns, ha a szemek ártatlanságot tükröznek. Az ajak viszont tomboljon! Válassz szakember segítségével a bőr- szem-hajszíneddel harmonizáló rúzst, ami természetesen csak csókálló lehet. Az már a te döntésed, hogy erősen kontúrozott, vagy éppen kissé kopott dizájnt választasz. Minden, ami rúzsozás, az ultra divatos.  Fontos viszont, hogy a virágcsokrod és a menyecske ruhád is tökéletesen passzoljon az ajkad árnyalatához. Így igazán szofisztikált lesz a hatás.