Budapest legboldogabb holisztikus utazása

2016. november 08.
Az Aria Hotelben viszonylag sokszor járunk különböző sajtóeseményeken, és nem véletlenül az egyik nagy kedvencünk – enteriőr szempontjából mindenképp. Ezúttal az Aria Hotel Budapest Harmony Spajának Boldog utazás nevű holisztikus testmasszázsát teszteltük.

Teszteltünk

Hol?

Az Aria Hotel Budapest Harmony Spaja, amely 2015-ben megnyerte Londonban a World Boutique Hotel Awards, Európa Legjobb Spaja díját, az őszi-téli szezonra pedig kifejezetten a hazai vendégek igényeire szabva hoztak létre kezelés-csomagokat, ezek közül esett a mi választásunk a 90 perces „Boldog utazásra”.

Mit?

Boldog utazás – 90 perc
Holisztikus testmasszázs, melyet esszenciális olajokat tartalmazó anyaggal végzünk, így segítve, hogy a vendégünk ellazult, kiegyensúlyozott lelkiállapotba kerüljön. A gyengéd, lazító vagy stresszoldó testmasszázst a vendég által kiválasztott illóolajjal, vagy azok kombinációjával egészítjük ki – hatása így válik intenzívebbé.
Választható olajok:
• Citrom – fertőtlenítő hatású
• Ylang-ylang olaj – csökkenti a magas vérnyomást és ajzószerként is ismert, az Indiában honos ylang-ylang fa virágából sajtolják
• Neroli – narancsvirágból kinyert neroli olaj, antidepresszáns és nyugtató hatású
• Levendula – levendulaolaj, mely gyógyító és migrén-ellenes hatással bír
• Mirha – mirhaolaj, mely jótékony hatással van a légzőszervekre

Milyen eredménnyel?

Soha nem éreztem még azt masszázs esetében, hogy elég lett volna az időtartama, de ez a 90 perces verzió egészen közel járt az ideálhoz… Kicsit tartottam tőle, hogy az én ízlésemnek túl könnyed, lightos lesz a holisztikus megközelítés, mert a sportmasszőri kezekhez szokott tagjaim a legritkább esetben érzik a hagyományos szállodai masszázsok erejét. Itt szerencsére minden korábbi tapasztalatom felülíródott, abban a pillanatban, hogy a kezdés előtt megkérdezték, milyen intenzitással szeretném kérni. Ettől a pillanattól tényleg beleengedtem magam a lazító kezelésbe, és átadtam magam a kiválasztott, nyugtató hatású olajos masszázsnak. A masszőrlány hihetetlenül profi, akkurátus volt, és tényleg minden kritikus pontot átdolgozott, amit megbeszéltünk, miközben a holisztikus jelleg sem veszett el a kezelésből. Mindezt pedig 90 percen keresztül. Túlzás nélkül a legjobb hasonló szállodai masszázsélményem volt mind magyarországi, mind pedig Európai viszonylatban. (a bangkoki Mandarin Oriental Hotellel egy vonalban…)

Bónusz

A ReviewPro értékelése szerint a világ hatodik legjobb hoteljének tartott zenei tematikájú Aria Hotelben a spa csomagok különlegessége, hogy minden kezelést klasszikus, opera, jazz vagy könnyű zenei kísérettel élvezhetnek a vendégek. A zenéket a teljes ellazulás és felfrissülés érdekében, valamint a vendégek saját ízlésének megfelelően választják ki.