Fine Thread Contouring – ténylegesen újradefiniált arckontúrok

2016. november 16.
Októberi lapszámunk Beauty Extra mellékletének egyik kiemelt anyaga, a nagy kezeléstesztünk volt, ezen belül is a Fine Thread Contouring módszer állkörnyéken való alkalmazásának bemutatása. Most következzen egy beszámoló arról, hogy mire is számíthatnak azok, akik a kezelés teljes verzióját, vagyis a teljes arcszálazást szeretnék kipróbálni.

Állvonal-feszesítés Fine Thread Contouring módszerrel

Mit ígér: A műfaj nagy öregje Magyarországon a Royal Clinics, ahol először kezdték el alkalmazni, majd oktatni a vékonyszálas kontúrozási eljárás fortélyait. Az FTC kezelés népszerűségének ereje a természetes eredményekben rejlik, hiszen tényleg az évekkel korábbi vonásainkat adja vissza, megemeli az arc laza szöveteit, miközben meseszépen stimulálja a kollagénrostok termelését. A speciális kialakítású, apró szálak hatása ráadásul akár két évig is eltart.
Tapasztalat: Sokat hallottam a Thread Liftingről. Csupa meggyőző dolgot, mindezt számomra hiteles forrásból, ezért nem volt kérdés, hogy az állvonal-feszesítés érdekében én is kipróbálom. A fájdalmat jól bírom, így az alig 20 perces „szálbehúzásos” részt szinte nem is éreztem, pláne érzéstelenítés mellett. Sok szempontból meglepetés volt maga a beavatkozás és a végeredmény is. Bár szkeptikus típus vagyok, tényleg szemmel láthatóan éveket radíroz le, és komoly millimétereket emel. Én aznap már dolgoztam, míg az apróbb kék foltokkal szépen megbirkózott a faktoros alapozóm.

Arcfeszesítés Fine Thread Contouring módszerrel

Mit ígér:

Az egyik legújabb módszer a laza bőrszövetek feszesítésére és liftingelésére, ami lényegében ugyanazt ígéri, mint az állvonali területen „való bevetése” esetében, vagyis: újradefiniálja az arcot, növeli a volument, csökkenti a ráncokat, mindezt egy mindössze 30 perces beavatkozás alatt. Nekünk nagyon meggyőző volt az is, hogy az eljárás biológiai úton felszívódó szálakkal dolgozik, mindemellett egyszerű, az eredményt figyelembe véve tényleg minimális a felépülési idő és az eredmény tartós. Egy, de akár két évig is látványos.

Mi történik közben?

A Royal Clinicsnél kipróbált arckezelés során először is érzéstelenítő géllel kenik be az arcunkat, majd ha már hatni kezd, kezdődhet is a beavatkozás. Az asztalon fekve (a mi esetünkben csukott szemmel) gyakorlatilag nem érzékelhető más, mint amikor a kozmetikai tisztításnál a kellemetlenebb mitesszerekkel küzd a kozmetikusunk, és apró szúrásokat érzünk az arcunk különböző részein. Nem tudom, hogy máshol is így van-e, de Dr. Beke Dóránál a pillekönnyű kezek extra sokat segítettek. Mire felfogtuk volna, hogy valahol macerásabb, kellemetlenebb egy-egy szúrás, már nyoma sem volt az érzésnek… Közben folyamatosan jegelést kapunk a már kezelt területeken, így gyakorlatilag tényleg vége van a kezelésnek, mire tudatosodna bennünk, hogy apró, később teljes mértékben lebomló szálak költöztek lazuló kötőszöveteinkbe. Ezek többféle típusúak és hosszúságúak lehetnek. Jellemzően több szálat szúrnak be egy területre, a kívánt hatás, a bőr lazasága, az egyéni adottságok, az életkor függvényében, teljes arc esetén például körülbelül 60 szál az általános.

A vékonyszálas kontúrozás további szerethetősége egyébként, hogy két hatást kombinál, hiszen ezek a finom, biológiai szálak egyszerre biztosítanak liftinget és regenerálást. Előbbi azonnali, és kicsit visszafogottabb, mivel a szöveteket természetesen emeli meg és támasztja alá.

A regenerációs hatás viszont fokozatos és szintén természetes. Ami külön meggyőző volt,  hogy a szálak befűzésük  után a bőr mélyebb rétegeit stimulálják, és természetes módon ösztönzik a szervezetet a saját kollagén termelésére. Ez a folyamat, az idő elteltével fokozatosan segíti a laza területek kötőszövetének volumennövekedését, és visszaállítja a fiatalosabb szöveti állagot és kontúrokat.

Tapasztalat:

Erről a kezelésről évek óta egyre többet, egyre jobbakat hallani. Nem volt kérdés, hogy a tesztelt módszerek közé ez is bekerül. Bizonytalanabbaknak ajánlott első körben kisebb, vagy a legproblémásabb területen kipróbálniuk, de az eredmény önmagáért beszél, és amennyiben más területen is (pl. áll, orcák, szemöldök, homlok, nyak, has, felkarok, fenék, combok) indokolt szerintünk a bevetése, úgyis vissza fogunk térni…

Az állvonali, és az arcot érintő verzió esetén is valóban látványos volt az eredmény már rögtön, az apróbb foltok, duzzadások elmúlásával (ha valaki érzékenyebb, akkor ez pár nap is lehet, de a jegelés és az esetleges foltok felszívódását elősegítő krémek, magasan pigmentált alapozók sokat segítenek!), pedig számolni lehet azzal, hogy többen is észreveszik az eredményét.

Az egyik leghatásosabb és leginkább látványos kezelés jelenleg a területen, amelyet – ha a cél a meglazult arckontúrokkal szemben vívott, sokszor reménytelennek tűnő küzdelem megnyerése -, mindenképp érdemes kipróbálniuk, még a tűtől egyébként idegenkedőknek is… Nem csak a korábbi vonásainknak örülhetünk a tükörben, hanem egyúttal a bőr minőségének javulásának is. Utóbbit úgy képzeljük el, mint amikor egy jobb minőségű primerrel segítünk rá, vagyis inkább alá az alapozónak: a bőrünk, szinte egybefüggő, bársonyos. Mindent összegezve, ilyen komoly milliméterekben mérhető, tartós fiatalító hatást eddig kevés kezelés esetében tapasztalhattunk.