A nyakadra fújtad a parfümöt? Akkor ezt végig rosszul csináltad

2016. november 18.
Kiderült, hogy a parfüm egyáltalán nem (csak) a nyakra való - van egy terület a testünkön, ami jelentősen hozzájárulhat, hogy egész nap illatozunk, ha cseppentünk rá egy kevés parfümöt.

A legtöbben valószínűleg a reggeli készülődés közben gyors mozdulattal spriccelünk egy kevés parfümöt nyakunkra, esetleg eldözsölünk egy kicsit a csuklóinkon és már indulhatunk is a minket körüllengő illatfelhő társaságában. Az biztosan keveseknek jutott eszébe, hogy a parfümözés során a köldökükre is gondoljanak – pedig Steven Claisse parfümőr szerint ez a testtáj nagyon sokat hozzáadhat a hosszan tartó illatozáshoz.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Ez azért van, mert a köldök „a testünk kályhájaként” sok hőt termel, a hő pedig hozzájárul, hogy sokáig, intenzíven velünk maradjon az illat. Ugyanúgy jó ötlet lehet spriccelni egy keveset a hajra – a haj jól megtartja a parfüm molekuláit és így delejes, illatos felhőt húzunk magunk után.

Végül kenhetünk egy kis parfümöt a füleink felső részére is, de semmiképpen se a fül mögé. A fül mögötti rész szárazabb lehet, míg a fül felső része zsírosabb, az pedig sokkal tovább megtartja az illatot. De ha nem akarunk semmilyen furcsa testtájat beparfümözni, fújjuk a gyapjú, esetleg kasmír holmikra, azokból nagyon sokáig árad majd a jó illat!