Magyar beauty bloggerek legjobb tippjei a nőknek

2017. január 03.
Fontos számukra a szépségápolási cikkek összetétele, odafigyelnek arra, hogy olyan termékeket használjanak, amelyeket nem teszteltek állatokon, illetve nem feltétlenül a nagynevű márkáktól várják mindig a legtöbbet – nagy vonalakban így foglalható össze, hogy mit gondolnak a hazai beauty, lifestyle és vegán bloggerek a szépségápolásról.


Profimedia – Red Dot

A CD kozmetikai márka kíváncsi volt a magyarországi beauty, lifestyle és vegán bloggerek véleményére: nem csak a kozmetikai szerekkel kapcsolatos vásárlási szokásaikra, az általuk fontosnak tartott trendekre, hanem arra is, hogy milyen tanácsokat adnának például a nőknek, ha szépségápolásra kerül a sor. Kiderült, hogy a természetesség és a megelőzés szerintük is elsőbbséget élvez.

Őket kérdezték

A felmérés során 25 jelentős követőtáborral rendelkező, elismert hazai beauty, lifestlye és vegán bloggert kerestünk meg, hogy válaszoljanak a szépségápolási szokásaikkal és preferenciáikkal kapcsolatos kérdéseinkre. A felmérésben résztvevő bloggerek összesen több mint 43 ezer Facebook követővel rendelkeznek. Kérdőívünket kitöltötték többek között olyan blogok szerkesztői és főszerkesztői mint a Colorcam Magazine, a For Her, A felhők fölött örökké kék az ég, a Pillecukor, a Pretty and Nice, a Szépség negyven felett, a Beautycrumbs, a TudatosMetropolita, a Szépség csak neked és a Lolly Makeup & Beauty.

A természetesség jegyében a megkérdezettek többsége tudatosan próbája kerülni a vitatott összetevőket, legtöbben az alkoholtól tartanak. A válaszadók fele először az alkotóelemeket vizsgálja meg, ha szépségápolási terméket szeretne vásárolni vagy tesztelni. Érdekes, hogy szakértői szemmel nem feltéltenül a márkanév a döntő, a válaszadók 72 százalékának tapassztalatai szerint nincs mindig közvetlen összefüggés a garantált minőség és a márka ismertsége között. Viszont közöttük is vannak, akik nyitnak a vegán szépségápolási termékek felé, a válaszadók 36 százaléka rendszeresen használ ilyen kozmetikumokat.

A szépségápolási trendek tekintetében is a természetességen van a hangsúly. A megkérdezettek az állati tesztelés kiiktatását, a természetközeli szépségápolást és a vegán, állati eredetű összetevőktől mentes kozmetikai szerekre épülő irányzatokat emelték ki. Ezzel szemben érdekes eredmény, hogy a küldönböző csodaösszetevők, mint például az arany, a növényi őssejt vagy mondjuk a Q10, kevésbé lényeges szerintük: a válaszadók többsége nem használt különleges összetevőket tartalmazó termékeket vagy nem látott eredményességében eltérést a hagyományosakhoz képest.
A bloggerek szóló szépségápolási tanácsaiból szintén a természetesség, az odafigyelés és a mértékletesség rajzolódik ki.

„Ne az elkendőzésen, a kezelésen legyen a hangsúly”

Egy biztos, figyelembe kell venni az életkort és a bőrtípusunkat a termék kiválasztásakor: „Mindenképp vegyék figyelembe az életkorukat, és annak megfelelő és összetételű termékeket vásároljanak.” – Tanácsolja a Szépség negyven felett blog szerzője, Gelányi Anikó a hölgyeknek.

De a természetesség is legalább ilyen fontos. Sokan hagsúlyozták az örök igazságot: a kevesebb néha több. Ez érvényes az összetevőkre is és a használt szerek mennyiségére egyaránt. Farkas Anna, a Colorcam Magazine főszerkesztő szavaival élve: „A kevesebb néha több! Hosszútávon a természetesség a legkifizetődőbb dolog, legyen szó egy termék összetevőiről vagy akár egy sminkről.”

Valamint az is kiderült, hogy sok nő esik még mindig abba a hibába, hogy az ápolószerek helyett inkább a sminktermékekre költenek. „Még mindig azt veszem észre, hogy a nők többsége sokkal több pénzt áldoz a bőrhibái elfedésére (sminktermékekre), mint azok kezelésére (krémekre, olajokra), pedig ez pont fordítva lenne az ésszerű…” – írta a Pretty and Nice blog szerzője, Kosik Dominika.