Szépségtippek férfiaknak magyar beautybloggerektől

2017. január 05.
A „csoda összetevők” helyett a természetességet favorizálják, és a férfiaknak azt tanácsolják, merjenek foglalkozni magukkal, derül ki egy közelmúltbeli, magyarországi beauty, lifestyle és vegán bloggerek véleményét összegző felmérésből.

Profimedia – Red Dot

A CD kozmetikai márka felmérésében nem csak a kozmetikai szerekkel kapcsolatos vásárlási szokásaikra, az általuk fontosnak tartott trendekre, hanem arra is kitértek, hogy milyen tanácsokat adnának a nőknek és férfiaknak egyaránt, ha szépségápolásra kerül a sor. Kiderült, hogy a természetesség és a megelőzés szerintük is elsőbbséget élvez.

A megkérdezettek egybehangzó véleménye szerint a férfiaknak is szükségük van szépségápolásra. Többen azt sugallták, hogy az erősebbik nem is próbáljon ki új dolgokat, de figyeljenek arra, hogy nem attól lesz nekik való egy termék, mert rá van írva, hogy az férfiaknak van szánva. Ugyanúgy végig kell nézniük az összetevők listáját a választás előtt, mint mindenkinek. „Ma már egyáltalán nem ciki dolog különböző szépségápolási szereket, például arcápoló termékeket használnia a férfiaknak sem, foglalkozzanak nyugodt szívvel a bőrükkel, egyszer még hálásak lesznek érte!” – írta válaszában a Colorcam Magazine főszerkesztője.

Hasonló a Szépség negyven felett blog álláspontja is a témában: „Minél többen használjanak ápoló termékeket, mert ha hiszik, ha nem, Nekik is szükségük van rá és az Ő bőrük is meg fogja hálálni.”

A Pretty and Nice blog szerint a férfiaknak is érdemes a vegán, vitatott összetevőktől mentes termékeket választania: „Ne vegyenek meg bármit, amire rá van írva, hogy férfiaknak, böngésszék gyakrabban az összetevő listát, vagy ha ezt nem szeretnék, keressék a vegán logós termékeket.”

Őket kérdezték

A felmérés során 25 jelentős követőtáborral rendelkező, elismert hazai beauty, lifestlye és vegán bloggert kerestünk meg, hogy válaszoljanak a szépségápolási szokásaikkal és preferenciáikkal kapcsolatos kérdéseinkre. A felmérésben résztvevő bloggerek összesen több mint 43 ezer Facebook követővel rendelkeznek. Kérdőívünket kitöltötték többek között olyan blogok szerkesztői és főszerkesztői mint a Colorcam Magazine, a For Her, A felhők fölött örökké kék az ég, a Pillecukor, a Pretty and Nice, a Szépség negyven felett, a Beautycrumbs, a TudatosMetropolita, a Szépség csak neked és a Lolly Makeup & Beauty.

HA KÍVÁNCSI VAGY A BLOGGEREK NŐKNEK SZÓLÓ TANÁCSAIRA, KATTINTS IDE!