Trendi kontyötletek tavaszra

2017. március 24.
A frizura, ami sosem megy ki a divatból, csupán átalakul. Akár elegáns, akár laza hatást szeretnél elérni, a kontyok skálája idén tavasszal is széles választékot kínál.

Az elmúlt években találkozhattunk a decens hajfánkkal, tarkó, banán és szamurájkontyokkal, de vajon van-e olyan típus, amit jobb lenne elfelejteni? Egy biztos, a természetesség a frizuraválasztásnál is alapelv, akárcsak a hajlakk megfelelő mennyiségének használata.

A bloggerek posztjait böngészve (@ohhcouture, @fiftypairsofshoes, @chiaraferragni, @debiflue, @festyinstyle) hamar megállapíthatjuk, hogy tavasszal továbbra is versenyben marad a top-knot (azaz félig kiengedett haj, apró szamurájkonttyal a fejtetőn) és ezentúl is minél inkább szélfútta hatású, annál jobb.

Egy formálisabb, hivatalos eseményen a tarkókonttyal sem lőhetünk mellé. A laza, mégis elegáns frizura ugyanakkor nem csak kosztümmel mutat jól, a farmerdzsekivel kifejezetten bohém megjelenést biztosíthat.

A nedves hatású, szorosan hátrafésült frizura idén szintén népszerű, ráadásul konttyal egészen különleges. A gálaszezonban bebizonyosodott, hogy ez a fazon az igazán elegáns kombinációk közé sorolható, ami mind estélyihez, mind bőrdzsekihez kitűnően passzol az éjszakában. Ugyanakkor nem kell lemondanod róla, akkor sem, ha csak pár perced marad reggel elkészülni, a laza, hárommozdulatos (emeld, csavard, gumizd) konty gombolyagra hajazó verziója idén is a palettán marad.

Fotók: imaxtree.com