Hatékony szemkörnyékápolás újragondolva

2017. május 04.
Elképzelhető, hogy bár lelkesen és kitartóan használsz szemránckrémet, nem a megfelelő módon teszed. Íme, néhány megfontolandó tanács, hogy a szemkörnyékápolás tényleg hatékony legyen.


Profimédia – Red Dot

A szemkörnyéki bőrnek, ahogyan az arcbőrnek sem, nem ugyanolyan krémre van szüksége éjszaka és reggel. A reggeli szépségrituálénk során érdemes egy antioxidánsokban gazdag, hűsítő, géles állagú szemkörnyékápolót használni, hiszen egyrészt így megvédhetjük ezt az érzékeny bőrfelületet a káros környezeti hatásoktól, másrészt csökkenthetjük a szem alatti karikák és puffadás mértékét. Lefekvés előtt a hangsúlyt már a táplálásra kell helyezni, mégpedig egy olyan krém formájában, ami kifejezetten ránctalanító, illetve feszesítő hatású.

Ha már sikerült beszerezni a megfelelő szemkörnyékápolót, nem mindegy, hogyan visszük fel azt a bőrre.

1.   Csak arra a területre kerüljön krém a szemünk körül, ami alatt csont található. Tiszta kézzel finoman nyomkodjuk meg a bőrünket szemünk alatt, amíg nem érezzük az arccsontunk szélét.
2.    Ne kenjük túl közel a szempillák tövéhez. Erre azért kell figyelni, mert minden egyes pislogással a szemünkbe juthat egy minimális mennyiség a szemkörnyékápolóból, ami irritációt okozhat.
3.    Egyszerre csak kis mennyiséget használjunk. Ami nem szívódik fel, az nagy eséllyel a szemünkbe is kerülhet.
4.    Kerüljük az olajos összetevőket. Amikor szemránckrém-vásárlásra kerül sor, kétféle összetevőt, az ásványi olajokat és a petróleum származékokat mindenképp kerüljük. Az ilyen anyagok hosszú távon a várttal pont ellenkező hatást váltanak ki, vagyis korai ráncok kialakulásához vezetnek.