Hat tipp a nyári sminkeléshez

2017. május 15.
Lehet, hogy reggel és este még nincs túl meleg, de napközben lassan már érezni, hogy közeledik a nyár. Ilyenkor nem csak ruhatárunkból kell előhúzni a könnyebb darabokat, hanem a sminktáskánkból is. Következzen pár praktikus tipp!


Profimédia – Red Dot

Az eddig jól bevált alapozónk kezd cserbenhagyni, esetleg a bronzosítónk egyre mesterkéltebben mutat az arcunkon? A probléma hátterében az állhat, hogy a meleg beálltával változtatnunk kell az amúgy jól bevált sminkelési szokásainkon.

1. Ha használsz szilikon-bázisú primert, nyáron cseréld le egy vízbázisú termékre. Így hidratáltabb érhetsz el hatást.

2. Világos ruhákhoz használj semleges színű szemfestéket, és inkább egy vibráló színű rúzzsal dobd fel az összképet.

3. Még ha nem is napozol a jó időben, valamennyivel akkor is sötétebb árnyalatú lesz a bőröd, mint télen volt. Ezért mindenképp szerezz be egy sötétebb tónusú alapozót, hacsak nem akarsz sápadtnak tűnni.

4.       Vedd figyelembe, ha napozol, bronzosabb, vagy pirosabb lesz-e az arcod, és ennek megfelelően válassz pirosítót.

5. A kevesebb több, ha a nyári alapozásról van szó. Vékonyan vidd fel, mert könnyen előfordulhat, hogy zsírosnak fog tűnni a bőröd.

6. Jobban jársz, ha hagyod az arcbőrödet lélegezni és kerülöd a kánikulában a fixáló púderek használatát. Inkább itasd fel a fénylő részeket mattító törlőpapírral.