Négy izgalmas natúrkozmetikai márka

2017. május 22.
Rengeteg szépségápolási termék közül válogathatunk, azon belül is egyre többféle bio, illetve natúr kozmetikum színesíti a palettát. Íme négy feltörekvő, természetes összetevőket felhasználó márka, amiket, ha még nem tetted, érdemes kipróbálni!

Ugyan ezekkel a termékekkel nem találkozunk a drogériák polcain, ezért talán elsőre nehezen beszerezhetőnek tartjuk őket, valójában az interneten keresztül tájékozódhatunk róluk, és online könnyedén meg is rendelhetők. Tény, hogy nem a legolcsóbb kategóriában találjuk őket, de ha elolvassuk az összetevők listáját, megértjük, miért kell kicsit mélyebben a zsebünkbe nyúlnunk. A bioszektor izgalmas termékei mellőzik a mesterséges anyagokat, a kőolaj származékokat, szinte teljesen vegánok és nem tesztelnek állatokon.

A Mádara natúr és organikus kozmetikumok Lettországból származnak, és egytől-egyig rendelkeznek a nemzetközi ECOCERT minősítéssel. A kozmetikumok valamennyi összetevője tanúsított organikus gazdaságból és minősített beszállítótól érkezik, valamint a gyártási folyamat minden egyes szakasza megfelel a natúrkozmetikumok nemzetközi szabványainak. Aki MÁDARA kozmetikumot használ, biztos lehet abban, hogy kizárólag az egészségre ártalmatlan és minősített összetevőkkel fog találkozni. A márka egyedisége abban rejlik, hogy kozmetikumainak alapját a Balti régióból származó, intenzív hatóanyagtartalmú növények adják. Lettország területének nagy részét érintetlen erdők és buja rétek borítják, ahol a zord időjárás egyedülálló növényzetet eredményezett. A rövid nyarak során a növények minden energiájukkal a virágzási időszakra koncentrálnak, ezáltal az aktív hatóanyagok különösen nagy koncentrációban találhatók meg bennük.

Egyik legkülönlegesebb termékük a textúráját megváltoztató arcradír. A felvitelt követően gazdagon olajos lesz, miközben tartalmazza a radír minden egyes szemcséjét, ezzel biztosítva a bőr finom és gyengéd tisztítását. Amikor vízzel leöblítjük, sűrű olajból selymesen tejszerűvé válik, ezáltal könnyen lemosható lesz.

Mádara Oil-to Milk arcradír 60 ml – 7590 Ft

www.naturalskin.hu

2007-ben jelent meg Angliában a Tropic Skincare az első termékcsaládjával. A fiatal márka azóta nagy utat tett meg. Többször megújultak a termékek és a kínálat is, valamint dekorkozmetikai vonallal szintén bővült a paletta. Az általuk gyártott bőrápolószerek nem tartalmaznak paraffint, vazelint, petrolkémiai és- adalékanyagokat. Az allergén összetevőket is, mint a parfüm, vagy a mesterséges színezőanyagok is teljes egészében mellőzik. Állatokon ők sem tesztelnek, és 100 %-ig vegánok, vagyis az összetevők között sem találunk állati eredetűeket. Mindamellett, hogy az alapanyagok ECOCERT minősítésűek, méltányos kereskedelemből (fair trade) származnak, így a termelők megélhetését is segítik. Fontos megemlíteni még, hogy minden egyes termékük angliai műhelyükben készül, méghozzá kézzel. Egyik csodaszerük a Tamanu gyógyító balzsam, amely különösen hatásos rovarcsípés, vágás, akné, pikkelysömör, leégés, ekcéma és hegek kezelése esetén. A Tamanu balzsam 2014-ben nyert a Babáknak is ajánlott termékek kategóriában a Beauty Shortlist-nél Angliában.


Tropic Bio Tamanu gyógyító balzsam 50 ml – 12 000 Ft

my.tropicskincare.hu

A COLO Skin&Soul egy magyar márka, mely szintén a természetességre esküszik. A COLO jelentése latinul ápol, illetve gondoz. Az alapító, Bartha Csilla a termékpaletta kialakításánál figyelembe veszi az évszakok hatását, mivel a bőrünknek másfajta ápolásra van szüksége télen, mint nyáron. A termékeket kis mennyiségben gyártják a manufakturális körülmények között. Az esőerdők védelme miatt nem használnak pálmaolajat, a felhasználók érdekében pedig mellőzik a kőolajszármazékokat, parabéneket, SLS-t, szilikont, mesterséges illatanyagokat és vegyi anyagokat. Kizárólag prémium minőségű, természetes, bio összetevőkből – hidegen sajtolt olajokból, 100% tisztaságú virágvizekből és illóolajokból, növényi hatóanyagokból készülnek a kozmetikumok. Sokféle terméket megtalálunk a COLO-nál, azonban náluk lehetőségünk van személyre szabott arckrém megrendelésére is. Egy kérdőív kitöltése után a COLO szakértői kiértékelik, hogy bőrünknek mire van pontosan szüksége, így teljesen egyedi formulával rendelkező krémet kapunk.


Személyre szabott arckrém vegyes bőrre 50 ml – 13 490 Ft

www.colo.hu

Szintén magyar márka a Coconutoil Cosmetics, amelynek legfőbb mottója, hogy csak olyan minőségű kozmetikumokat állít elő, amelyeket ha megennénk, sem lenne semmi bajunk tőle. Termékeik fő összetevője a kókuszolaj, ahogy a márkanév is jelzi. Az alapítókat egy ázsiai utazásuk inspirálta a márka megalapítására. Azt tapasztalták ugyanis, hogy az Egyenlítő körüli országokban nagyon régi hagyománya van a kókusz és olajának a felhasználásának. Ezt a Keleten már ősidők óta bevált csodaszert akarták hazánkba is eljuttatni, lehetőséget adva nekünk arra, hogy változtatni tudjunk szépségápolási szokásainkon. Ők is  vegánok, sőt a Na True minősítést is magukénak tudhatják. Első termékeik az ajakápolók voltak, melyek mindamellett, hogy hatékonyan hidratálják az ajkakat, szép csillogást is kölcsönöznek. Összetételük olyan univerzális, hogy bármely más testrészünkre is nyugodtan felvihetjük, sőt ekcéma vagy pikkelysömör esetén kifejezetten jótékony hatással bírnak.

Argános ajakápoló balzsam 10 ml – 1490 Ft

coconutoilcosmetics.hu