Tökéletes lábak

2017. június 27.
Auguste Rodin vagy Emilio Fiaschi nőket ábrázoló szobrait nem csak a szenvedélyes, érzelemgazdagságuk, hanem a tökéletes simaságú lábszárak és az álomkontúrok miatt is csodáljuk. Utánajártunk, hogy a 21. századi szépségpiaci eszközök segítségével miként tehetünk a narancsbőr, a laza kötőszövetek és a striák ellen, hogy a nyarat valóban a legjobb formánkban élvezhessük, és mindehhez bemutatjuk a nyár egyik legkorszerűbb és leghatékonyabb lábszépítő kezelését, a Wondershape!


Profimedia – Red Dot

A nyár beállta a nők szemében akut esztétikai problémák sorát helyezi a „kirakatba”. A lenge, vagy rövid ruhadarabok és szinte mindent megmutató bikinik szezonja feltár egy sor égető, makacs problémát, amelyek viszont a feszesítő, narancsbőr- és stria elleni készítményekre irányítják tovább a reflektorfényeket… Egy amerikai felmérés szerint a nők sokkolóan magas, mintegy 91 százalékát ejti kétségbe e miatt a nyári időszak. Teltházzal üzemelő edzőtermek, új testfeszesítő kezelések szaporodása, és egyre izgalmasabb, sokoldalúbb lábszépítő termékek jelzik, hogy mennyire sokan kapcsolnak turbófokozatra a nyár és a sima lábak érdekében. De lássuk, kinek, milyen szépítő eszköz is való pontosan..

Kínzó esztétikai hibák

A karfiolos bemélyedések – főleg a comb és fenék környékén – kortól és testalkattól függetlenül jelennek meg, okozóként pedig nem más, mint zsír formájában felhalmozódó, a szervezetünk által fel nem használt cukor szerepel. A bőrsejtekben elraktározódva, megduzzadva, bőregyenetlenségekkel vonja be a kritikus területeket, miközben mindezzel párhuzamosan a kötőszövetünk rugalmassága láthatóan csökken.
A striák kialakulása sem jelent kisebb lelki terhet. Ez esetben az ok a hirtelen növés, fogyás, hízás vagy az izomtömeg növekedése, amelynek „tempóját” a bőr képtelen követni. „A striák úgy jönnek létre, hogy a bőr túl gyorsan tágul, és az alatta lévő kötőszövet megreped, nem tud olyan ütemben tágulni, mint a felső bőrréteg.” – mondja Bernáth Gyöngyvér a Laboratoires Vichy tudományos szakértője. A gyakran a combokon és fenéken is éktelenkedő szakadások halvány csíkok formájában emlékeztetnek a testükön zajló korábbi változásokra. Igaz, végleges gyógymód jelenleg nincs eltüntetésükre, de kialakulásukért, vagy a már kialakult csíkok tompításáért sokat tehetünk speciális készítményekkel. „Minél régebbi a csík, annál nehezebb eltűntetni. A friss csíkok lilásak, míg a régiek gyöngyház színűek, utóbbiakat eredményesen tudjuk halványítani.” – teszi hozzá a szakértő.

Okos nagyágyúk

A szimpla narancsbőr elleni készítmények helyét lassan, de biztosan átveszik a sokoldalú, azaz okos készítmények, amelyek a gödröcskék elleni harc mellett széles körű stratégiájukkal akár fogyasztást, karcsúsító hatást vagy ultra feszesítést is ígérnek. Csak győzzünk közülük célirányosan választani!

Sokoldalú hatékonyság

Az egyik legizgalmasabb kezelésújdonság a lábszépítés terén az Infrashape Horizontál, amely ötvözi a vákuum, infra- és kollagén lámpák jótékony élettani hatását – mindezt egy fekvőkerékpár kapszulában. „Ez egy sport, ami számtalan kényelmi funkcióval van felszerelve ahhoz, hogy mindenki végigcsinálhassa az 50 perces edzést életkorra és nemre való tekintet nélkül.” – mondja Fülöp Melitta a 2. kerületi Wondershape – Infrashape vezetője.

A kezelést mi is kipróbáltuk, és bár a tekerés-bringázás vonal miatt valamilyen gyötrelmes módszerre számítottunk, végül egész meglepő volt a tapasztalatunk. De lássuk, mi is a Wondershape lényege… A gépben lévő vákuum fokozza a nyirokkeringést, gyorsan és hatékonyan küzd a narancsbőr ellen, míg az infralámpa többek között gyorsítja a zsírégetést. A kollagén lámpa a kollagén rostokat elérve javítja a bőrstruktúrát, feszesebb bőrt eredményez. Ez így együttesen gyorsabb zsírégetést, szebb bőrt és karcsúbb alakot eredményez az ígéretek szerint, és bár tapasztalt, sokat csalódott cellulitis-harcosként csináltuk végig a kúrát, meglepő módon a gyakorlatban is látványosan szépen teljesített.

Hetente 2 alkalommal mentünk, edzés helyett, esetenkén kiegészítve azt, és valahol a 3-4 alkalommal lett szemmel látható a formálódás. A comb kritikus, hátsó, oldalsó része nem csak slankabb kontúrvonalakat kezdett „mutatni”, hanem a lassan megszokott, makacs göröngyösség is alább adott, sőt, a bérlet végére egészen szelíd formát öltött. A mi értékítéletünk szerint a kezelés nem hogy nem hoz szégyent a nevére, tőkéletesen illeszkedik is hozzá. Mindezt nem túlzás sok-sok módszer kipróbálása, és félsikerekkel tarkított formálóhadjáratok után állítanunk. A lényeg, hogy rendszeresen csináljuk, és sok folyadékot igyunk mellette. Tekerésre fel!