4 tipp a dúsabb ajkakért

2017. augusztus 31.
Többé nem kell Angelina Jolie-t irigyelnünk, és vagyonokat költenünk, ha dúsabb ajkakra vágyunk. Hála az optikai változást előidéző sminkmegoldásoknak és a kortárs kütyüknek, akár házilag is esztétikus ajkakat varázsolhatunk magunknak. Összegyűjtöttünk 4 tippet, amellyel garantáltan sikerrel járunk.

Fotók: Imaxtree

1. Ombre ajkak

Kezdjünk is egy optikai megoldással, amely egyébként is az őszi-téli trend közkedvelt sminktechnikája. A színátmenetes trend lényege a haj és körömfestés után a szájfestésnél is hasonló; egymással harmonizáló színek használata, finom átmenettel. A kreatív sminkmesterek és beauty bloggerek videóiban számtalan színben és technikában lehet találni extrémebbnél extrémebb ombre ajakfestéseket, mi mégis a kevesebb több elvére szavazunk. Érdemes a szájceruza és rúzs egyvelegével játszani, de szájfénnyel fokozhatjuk a dúsabb hatást. Mint a legtöbb esetben, itt is fontos a hidratálás, majd az alapozás, amit satírozás követ.  A felső ajaktól indulva kezdd a színezést – legegyszerűbb ceruzával -, majd lefelé haladva térj át a világosabb tónusra. Ismételd meg az alsó ajkakon is, de ezúttal lentről felfelé haladva. minél világosabb az ajkak középső része, annál dúsabb hatást érhetünk el, amit egy kevés szájfénnyel koronázhatunk meg.

2. Hamis szájkontúr

Ha jól átgondoljunk, majdnem az ombre módszer inverze, mégis hasonlóan dús hatást érhetünk el a hamis szájkontúr elkészítésével. Színes kontúrceruzák helyett ezúttal testszínűt vagy korrektort válasszunk, azzal rajzoljuk végig a száj külső kontúrját, majd dolgozzuk el kisméretű ecsettel. Fontos, hogy ezúttal is precízen, szinte észrevétlenül dolgozzuk el a vonalat, különben ajkaink olyanok lesznek, mintha rajtuk maradt volna egy kis teljhab a kávénkból.

Fotók: Imaxtree

3. Plumping

Ma már számos szájfényben és ajakápolóban megvan ez a fajta „duzzasztó funkció”, de házilag magunk is elkészíthetjük saját dúsító ajakbalzsamunkat. A plumping hatóanyag lényege, hogy serkentő hatásának köszönhetően, felgyorsul az ajak vérellátása, a vérbőségnek köszönhetően pedig ajkaink megduzzadnak, így fizikailag is dúsabbá válnak. A házi készítésű változat egy kevés hidratálókrémből is egyszerűen elkészíthető, amelyhez fahéjat, borsmentaolajat, borsot de akár pirospaprikát is keverhetünk. Érdemes azonban elővigyázatosnak és mértékletesnek lenni, hiszen a csípős fűszerekkel könnyen túlzásba eshetünk, és a plumped hatás hamar méhcsípte efektté változhat.

+1 Ajakpumpa

Bizonyára valamilyen úton-módon mindenki hallott már az Instagramot bejáró, Kylie Jenner inspirálta ajakpumpáról, a műanyag kütyüről, amely vákumszerűen beszippantja ajkainkat, majd akár duplájára is képes duzzasztani őket. Ahogy a legtöbb szépségápolási trükkben a fő ezúttal is a természetesség, így ha mértékletesen járunk el, ajkaink esztétikusak és dúsak lehetnek anélkül, hogy vagyonokat költenénk feltöltésére.