A legjobb Halloween inspirálta sminkek tippekkel

2017. október 27.
Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető oktatója ultradögös, de mégis hátborzongató sminktippeket mutat a tökéletes halloween look érdekében.

Hello Halloween! A kelta halotti kultusz ünnepe először az angolszász országokban terjedt el, ma már az egész világon – így nálunk is szokássá vált. Az alapvetően szomorú Mindenszenteket, illetve Halottak napját így egy könnyed, bulizós estével vezethetjük fel.

Nem kell feltétlenül az elérhetetlennek tűnő, és sok időt igény bevevő maszkokban gondolkodnunk, amikor buliba indulunk. Ráadásul sokan a „szépen legyek félelmetes” hatást szeretnék elérni. A sminkes-szakma pedig egyenesen tobzódik, amikor a megszokott partisminkeket feldobhatja egy pár különleges effekttel.

Ez a „paráztató” külső a szellem és drakula kultúrához kötődik, és főként az elmúlt években kijött horror és fantasy filmek maszkjait, sminkdizájnjait kívánják reprodukálni. Ilyenek például az „Az” vagy a „Fűrész”, a Demóna, Harley Quinn vagy a Trónok harca hősei. De vannak régről bevált álom-külsők, melyek évről évre megjelennek a bulihelyeken. Ilyen például a Joker figura, vagy a Fekete Hattyú nőalakja, de népszerűek a képregény karakterek és a nyílt sebek élethű reprodukálásai is. A Jöjjön egy-két inspiráció a halloweeni bevaduláshoz:

1. Koponya, de szexin

Modell: Kalmár Eszter, Smink: Pallag Evelin – NSM Senior Team, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia

2. Boszorkányos báj

Modell: Nóri – Visage Model Management, Smink: Pallag Evelin – NSM Senior Team, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia

3. Vámpírbál

Modell: Betti – Visage Model Management, Smink: Pallag Evelin – NSM Senior Team, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia

+1. Kultuszfilmek az arcunkon

Végezetül íme néhány chart a filmrajongók kedvéért. Hiszen Halloweenkor egy estére bárki bőrébe belebújhatunk.