Az egyik legizgalmasabb fesztiválsmink egy sminkmester ajánlásával – facecharttal!

2018. július 10.
Júliusban tetőfokára hág a fesztivál hangulat és szinte egymást érik az izgalmasabbnál izgalmasabb események. Ilyenkor mindenki arra törekszik, hogy kibontakoztassa személyiségét és teret engedjen a kreativitásnak mind az öltözködés, mind a sminkelés terén. Szabó Dorist, az AVON sminkmesterét is megihlette ez a kirobbanó időszak, így ehhez kapcsolódóan megálmodott egy extravagáns fesztivál sminket, amellyel biztosan kitűnhetünk majd a tömegből.


Mint minden sminknél, itt is az első lépés, hogy megadjuk a kellő alapot a sminkeléshez. Ehhez használjuk a mark. Magix sminkalapot, amellyel nem csak előkészítjük arcbőrünket az alapozó felvitelére, hanem tartósabbá is tesszük vele sminkünket. Ez különösen egy fesztivál esetében kulcsfontosságú, hogy a meleg és az intenzív mozgás hatására se mozduljon el sminkünk. Ezt követően az alapozót egy alapozóecset segítségével dolgozzuk el, majd fixáljuk mattító kőpúder segítségével. Orcáinkat hangsúlyozzuk végül barnító gyöngyök segítségével, amelynek köszönhetően a napsugarak gyönyörűen játszanak majd arccsontunkon.

Mielőtt rátérnénk a szemsminkünk elkészítésére, formázzuk szemöldökünket egy szemöldökformázó ceruza segítségével. Ha ezzel megvagyunk, vigyük fel vékonyan szemhéjunkra bázisként a mark. szemfestékalapozót, majd gél állagú szemceruza ébenfekete árnyalatával húzzuk meg szemünk kontúrját, cicás formát alakítva ki szemünknek. Ezt követően egy lilás árnyalatú vastag szemceruzával vigyünk fel némi színt, oszlassuk el a szemhéjráncban, majd a színt satírozzuk el, ügyelve arra, hogy a halánték irányába is terítsük szét. Ebben az esetben a mozgó szemhéjunkat hagyjuk szabadon és csak a szemzug vonalánál rajzoljuk meg az ívet, hiszen így érhetjük el ezt az igazán különleges, cicás hatást.

Ezt követően egy csillámló, mályvás árnyalattal és egy satírozó ecset segítségével árnyaljuk a felső, illetve az alsó szemhéjaink mentén a színt, amellyel további drámai hatást érhetünk el. Végezetül koronázzuk meg sminkünket vízálló fekete szempillaspirállal. Akinek pedig ez még mindig kevés, az plusz csillámokkal fokozhatja a smink fényét.

Befejezésül ajkainkra vigyük fel folyékony ajakrúzst, ha lehet egy világos, visszafogott nude árnyalatban, amely tökéletesen kiegészíti ezt az extravagáns, szemhangsúlyos sminket.