Kiadta titkait Kim Kardashian és Gigi Hadid sminkese

2018. augusztus 22.
A sminkguru, Patrick Ta az alapozási technikáival vezetett be. Elárulta, hogy Kim sminkjének alapozási fázisaihoz összesen nyolc terméket használ, nem kevesebb mint 310 dollár értékben.

 

Fotó: Profimédia – Red Dot

Patrick Ta számos szupermodellt sminkel rendszeresen (Chrissy Teigen, Shay Mitchell, Rosie Huntington-Whiteley, Gigi Hadid), de Kim Kardashian az egyik állandó sztárügyfele.

Egy, a Kim applikációján megosztott videóból az is kiderült, hogy melyek Ta számára az alapvető lépések egy tökéletes alapozáshoz. A három gyermekes sztár sminkje mindig bombabiztosnak tűnik, makulátlan, egybefüggően szép hatást keltve. A videóból megtudjuk, hogy ennek oka nemcsak a szakértő kezekben rejlik, hanem a számos előkészítő, és köztes műveletben is. De lássuk, mi minden kell ahhoz, hogy az eredmény olyan legyen, mintha már magunkon felejtettünk volna egy szuper menő Instagram-effektet.

Sok lépés, biztos alap

A sminkmester azt mondja, számára az első az alapos tisztítás, és a bőr felkészítése. Ez esetben ez nem mást jelent, mint a Ren 3 az egyben tisztító vízével való lemosás, amelyet egy, a Kim arcára felvitt hidratáló szérum (Kate Somerville’s ‘Quench’ Hydrating Serum) követ. Fontos, hogy utóbbi tényleg nagyon gazdag, és tápláló legyen, ne kacsintsanak ki száraz, apró bőrrészecskék a tökéletesnek szánt alapozásból.

Amikor a bőrfelszín már kellőképpen tiszta, és táplált, akkor Ta ecsettel felviszi a kedvenc alapozóját, méghozzá a Giorgio Armani Luminous Silk Foundationt. Szerinte ez remek alap ahhoz, hogy építkezni lehessen rám, mindemellett pedig nagyon szép, közepes fedést biztosít. Patrick Ta a szemkörnyékekre Kryolan Dermacolor Camouflage Creme Foundationt visz fel precízen, amelyből Kim orrnyergére is kerül egy leheletnyi. És itt jön a titok, amelytől a híresség valóban úgy néz ki, mintha már photoshoppolt verziójában jelenne meg: a második réteg alapozó Make Up Forever Lift Concealer. A fény-árnyék hatásokkal játszó sminkmester ennél a lépésnél végzi el a híres kontúrozó technikáját, főleg az orcák, az állvonal, és a hajvonal környékén.

Ekkor a szem alatti részekre Laura Mercier translucent powder fixáló porpúdert visz fel, valamint az állvonalra és a homlokra, hogy ragyogóbbá tegye a kontúrt.

Az utolsó lépés pedig nem más, mint egy kis Smashbox Bronze Lights in Suntan Matte bronzos por, szintén az állsúcson, az orr külső részein, és az állvonalán.